Erdoğan'dan 5 saat arayla 2 farklı açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'ya hareketin öncesi, "Sayın Başbakan da başkanlık sistemi ile ilgili olarak bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını bayağı da detaylı ele almış.

Erdoğan'dan 5 saat arayla 2 farklı açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'ya hareketin öncesi, "Sayın Başbakan da başkanlık sistemi ile ilgili olarak bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını bayağı da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'da ise:"Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, geçen hafta Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, "Burada şunu çok açık net söylemek durumundayım; biz geçen hafta Sayın Başbakanla bunları konuştuk ve Sayın Başbakan da başkanlık sistemi ile ilgili olarak bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını bayağı da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim. Öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içine başkanlık sistemi ile ilgili düşüncülerini yansıtacaklar. Böylece hükumetimizin, iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı, bu orada yerini alacaktır. Bu benim için, şahsen çok çok olumlu bir gelişme" şeklinde konuştu.





'Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından yapılan anlaşmaların imza törenine katıldı. İki lider anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı yapacak.


"BENİM 'SEÇİM BİLDİRGESİNİ OKUDUM' DİYE BİR BEYANIM OLMADI"
Kendisinin AK Parti seçim bildirgesini okuduğuna dair tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sayın başbakan, başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, başkanlık bölümüyle ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını söyledi. Ben de düşüncelerimi paylaştım. Muhalefet seçim beyannamelerini gönderirlerse kendilerine yardımcı olurum. Başkanlık sistemine onlar karşılar. Demek ki burada bir kabul söz konusudur. Ben ülkemde 40 yıl siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi. Bu tür beyannameler gelirse onlara yardım etmekten memnuniyet duyarım. Tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum" dedi.


Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER