HDP'li Selma Irmak: Tasarı önemli ancak yeterli değil

Müzakere sürecinin yasal zemine kavuşturulması için Meclis’e sunulan pakete ilişkin HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak İMC TV’ye konuştu. Irmak, tasarının eksik olmasına rağmen önemli bir adım olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Selma Irmak müzakere sürecinin yasal zemine kavuşturulmasına yönelik olarak Meclis’e sunulan pakete ilişkin İMC TV’ye açıklamalarda bulundu.

Tasarının eksik olmasına rağmen önemli bir adım olduğunu belirten HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, “Bugüne kadar atılmış en ciddi adımdır,” değerlendirmesinde bulundu.

Irmak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bu hükümetin geliştirdiği bir adım diyelim. Demokratik çözüm sürecine ilişkin belki şimdiye kadar atılmış en ciddi adımlardan bir tanesi. O nedenle kuşkusuz çok önemli ve olumlu karşılıyoruz. Öyle değerlendiriyoruz.

“Bu adımın atılması için biz biliyorsunuz sürecin başından beri telkinlerde bulunuyorduk. Yani böyle bir yasal çerçeve çizilmeden müzakerelerin yürütülemeyeceğinin, yürütülse bile bunun meşruiyet kazanmayacağının altını çiziyorduk. Nihayet bu noktaya gelindi ve böyle bir adım atıldı. Elbette ki bunu önemli ve değerli buluyoruz. Fakat bunun yeterli olmadığını elbette ki söylemek gerekiyor. Daha ilk adım.

“Aslında bizim sürece başladığımız ilk andan itibaren atmamız gereken ilk adımdı. Bundan sonrası için bugün belki başka şeyler konuşmamız gerekiyordu fakat -hani diyoruz ya geç olsun güç olmasın- belki şimdiye kadar ki güven süreci tamamlanmış oldu biraz uzun da sürse. Hükümet bunu biraz kendine yontsa, çıkarsal biraz politik çıkarlara tahlil etse de sonuçta bu noktaya gelindi. Ama dediğim gibi bundan sonrasıdır önemli olan.

“Paketler çıkarıldı bundan daha önce de biliyorsunuz, demokrasi paketleri, yargı paketleri v.b. çıkarıldı ve ne yazık ki bunun içeriğindeki uygulamalarda, eksik kaldı, yetersiz kaldı, yoruma bırakıldı ve bunlar yargıya intikal etmedi, yasal alana ve özellikle de yürütmede çok fazla karşılığını bulmadı. Bizim endişemiz bundan sonra budur. Evet yasal anlamda bu çok önemli bir çerçeve, çok önemli bir yasal düzenleme fakat bunu gereğinin yapılması artık önemlidir. Bunları artık tartışmamız gerekiyor.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 10:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
kazim kara kaya s
kazim kara kaya s - 9 yıl Önce

sizi seviyorum basarilar diliyorum isala busefer hedepe baraci asar

SIRADAKİ HABER