Mesud Barzani, Şengal Dağı'nda

Federe Kürdistan Bölge Başkanı MesuD Barzani, IŞİD’den kurtarılmasının ardından Şengal Dağı’na çıktı. Orada bir basın açıklaması yapan Barzani, Şengal Dağı’nda yaşamını yitirenleri andı ve dağa çıkan iki yol açıldığını, kent merkezinin ise büyük kısmında kontrolün sağlandığını söyledi.

Şengal’e yapılan operasyonun ardından Irak Kürdistanı Bölge Başkanı Mesud Barzani, Şengal Dağı’na çıktı.

Burada basın açıklaması yapan Barzani, Şengal’in IŞİD’den kurtarılmasını kutladı.

Barzani burada şöyle konuştu:

“Şengal Dağı’nda öncelikle Ezidi kardeşlerimizi içten kutluyorum. Ardından da destan yazan kahraman Peşmergelere teşekkür ediyorum.

“Şengal Dağ’ındaki kahramanları kurtarmak için 24 saatte iki ana yolu açtılar. Biri Rabia-Şengal yolu, diğeri Zumar-Şengal yolu.

“Bu en başat dağın başında şunu söylemeyi gerekli görüyorum.  Kahraman Peşmergelere, Kürdistan halkına sıcak selamlarımı sunuyorum. Ardından da şuna inanıyorum ki, şehitlerin temiz ruhu bu günlerde başımızın üzerinde geziyor ve onlar bu gün bizden daha mutlular.

“Biz bu gün, bu Şengal Dağı’nın başındaysak, bütün insanlık düşmanlarının, Kürt halkının düşmanlarının gücü kırılmışsa bu onlardan akan kanın ve fedakârlıklarının sonucudur. Biz de onların bu kanı sayesinde özgürlük ve onur içinde yaşıyoruz.

“Yollar açıldı. Şengal Dağı’nın etrafında oluşturulan abluka kaldırıldı ve etrafı temizlendi. Şengal kent merkezini hepsi elimizde olmazsa da şehrin büyük bir kısmı kontrol altına alınmıştır.

“Şengal Dağı’nda bu açıklamayı yapıyoruz. Sonsuz keyifliyim.”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER