Maraş katliamı kurbanları Köln'de anıldı

Maraş Katliamının 36. yıldönümünde yaşamını yitirenleri anmak ve katliamı lanetlemek için Köln’de bir anma etkinliği yapıldı. Saal 2000’de yapılan anmaya 500’den fazla kişi katıldı.

Maraş katliamı kurbanları Köln'de anıldı

“Maraş’tan Roboski’ye Unutursak Kalbimiz Kurusun“ adı altında yapılan anmaya FEDA Eşbaşkanı Ayten Aslaner, Roboski Aileleri adına Ferhat Encü ve Maraş girişimcilerı adına Mehmet Demir birer konuşma yaptı.

BÖLGEYİ KÜRTSÜZLEŞTİRME VE ALEVİSİZLEŞTİRME POLİTİKASI IZLENDI

İlk konuşmayı Maraş Girişimcileri adına Mehmet Demir yaptı. Demir, “Devlet önüne bir görev koymuştu. Bu katliam planlı yapıldı, sorunlar Firat’ın batısına geçmemesi için bu kadar vahşi bir şekilde yöneldiler ve amaçları gelişen Kürt Hareketinin önüne geçmekti. Katliam ile beraber bölgeyi Kürtsüzleştirme ve Alevisizleştirme politikası izlendi ve bundan dolayı yüzlerce insanımız katledildi ve yüzbinlerce insanımız göç ettirildi“ dedi.

TÜRKİYE’DE KÜRDE ADALET YOK

Demir’in ardından konuşan Ferhat Encü ise “ne Maraş’ı, ne Sivas’ı ve ne de Roboski’yi asla unutmayacağız” diyerek sözlerine başladı. Encü, “sivil ve masum insanların üzerine bombalar yağdırdılar ve bu yetmez gibi o günün Başbakanı ve bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan katliamı savunarak Genelkurmay başkanını tebrik etti! Bedenleri paramparça edilen gençlerde suçlu ilan edildi“ dedi.

Encü, “ortada bir katliam var ama tek suçlu yok! Sivil mahkeme , olayı askeri mahkemeye sevkederek aslında olayın üstünü bir nevi örtüler. Askeri savcı takipsızlık kararı vererek dosyayı kapattı. Anayasa mahkemesine başvurduk ve 6 aydir cevap beklemekteyiz, olumlu bir cevap alamasak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurucaz” şeklinde konuştu.

Encü’nün ardından Cemo Doğan’ın hazırladığı ve Maraş katliamını anlatan belgesel anmaya katılanlara oldukça duygulu anlar yaşattı.

FEDA Eşbaşkanı Ayten Aslaner ise “Maraş’ta yaşanan katliamı asla onutmayacağız ve onuturmayacağız“ dedi. Aslaner, “bügün Kobani ve Şengala saldıran çeteler ile Maraş’ta halkımızı katleden zihniyet arasında hiçbir fark yoktur“ dedi.

Anmada Ali Dopar ve Fırat İmirza sahne aldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER