Sloganı yaratan genç: ‘Her şey çok güzel olacak’ dedim, oldu

İmamoğlu’nun otobüsünün yanında, “Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi” diye bağıran ve bu sözleri slogana dönüşen Gezgin, Cumhuriyet’e konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası sırasında otobüsün önünü keserek, “Her şey çok güzel olacak” diyen lise öğrencisi Berkay Gezgin, “Kendisinden hayata geçirmesini istediğim projeleri var. Gençler ona güveniyor. Yeşil alan ve eğitim üzerine olan projelerini özellikle merak ediyorum. Bu projelerinin arasına hatta yenilerini katmasını da istiyorum. Her şey çok güzel olacak dedim, oldu” dedi. 

İmamoğlu’nun seçim kampanyasının sloganının yaratıcı olan Berkay Gezgin, önceki gün gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini İmamoğlu’nun kazanmasının ardından Cumhuriyet’e konuştu. İmamoğlu’nu ilk kez 15 Nisan 2019 günü Bakırköy’de düzenlenen mitinginde gördüğünü ve sloganın nasıl ortaya çıktığını anlatan Gezgin, “O gün Bakırköy’de miting vardı. İnternette zaten duyurulmuştu. Ben de gitmek istedim ama o gün dişlerimdeki tellerden dolayı diş doktorunda randevum vardı gidemedim. Randevumun ardından alana gittim. Ekrem abi konuşuyordu. Herkes onu görmek için en öne gitmeye çalışıyordu. Ben de bir yerde bekleyip göremeyince otobüsün peşinden koştum. Birkaç adım koştuktan sonra da spontane bir şekilde ‘Her şey çok güzel olacak Ekrem Abi’ diye bağırdım. Aslında bağırmam anlık oldu. İçimden gelerek sevgimi gösterdim” dedi. 

31 Mart’taki mazbata iptalinden önce Saraçhane’de düzenlenen mitinge de katıldığını söyleyen Berkay Gezgin, “O günden sonra ilk kez Saraçhane’de gördüm. Yakın buluşma tanışma fırsatım oldu. Saraçhane’de, yüzbinlerce kişinin arasından beni gördü. Beni görsün diye çok zıpladım. O sırada benden bahsediyordu. ‘O kardeşimin söylediği gibi her şey çok güzel olacak’ diyordu. Uzun olduğum için zıplamam sayesinde beni gördü ve beni yanına çağırdı. Otobüsün üstüne çıkınca sarıldım sonra da biraz sohbet ettik. Onu bir ağabey yerine koydum. Çok iyi bir insan. İyi yürekli ve umut dolu” diye konuştu. 

Çok heyecanlandım

Önceki gün seçim sonrası Beylikdüzü’nde düzenlenen mitinge de katıldığını kaydeden Gezgin, “Benim oraya gideceğimi bilmiyorlardı. Onlarla iletişime geçmedik. Ben kendim gittim. Yolda trafik vardı otobüse doğru gittim. Kalabalığı yararak gittim. Otobüsün üstündekiler beni tanıdı yanına çıkardı. Kendisinin yanında olabilme şansım oldu” dedi. “Her şey çok güzel olacak” sözlerinin slogan olacağını ve kampanya sürecinde kullanılacağını tahmin etmediğini söyleyen Gezgin, “Ben kullanıldığını billboardlardan, panolardan, televizyondan, sosyal medyadan gördüm. Çok sevindim ve çok şaşırdım. Benim aniden söylediğim bir sözün slogan olması beni şaşırttı. Kullanılacağını düşünmemiştim. Hatta içerden videoya aldıklarını bile bilmiyordum. Kendisinin duyacağını bile beklemiyordum. Videoyu görünce çok şaşırdım. O sırada derste öğretmenimden gizli sosyal medyaya bakıyordum. Ekrem abi videoyu paylaşmış. Bir anda ayağa kalkıp haykırdım. Çok sevindim. Hocaya durumu anlatınca neyseki anlayışla karşıladı” ifadelerini kullandı. 

“Her şey çok güzel olacak” isimli bir şarkı da yazdığını belirten Gezgin, kampanyaya böyle bir destek verdmek istediğini de söyledi. 

İmamoğlu’nun gençlere olan yaklaşımını da değerlendiren Berkay Gezgin, “13 bin oy farkla kazanmıştı şimdi 800 bine katlandı. ‘Her şey çok güzel olacak’ demiştim ve oldu. Hayata geçirmesini istediğim projeleri var. Gençler ona güveniyor. Yeşil alan ve eğitim üzerine olan projelerini özellikle merak ediyorum. Bu projelerinin arasına hatta yenilerini katmasını da istiyorum” dedi. / Cumhuriyet


Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER