'Yasada yaşadığımız diyaloğun müzakere olarak tanımlanması var'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gündem Müzakere programında; gazetecilerin, hafta sonu yapılan HDP kongresi, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki söylentiler ve müzakere sürecini yasal güvenceye alacak pakete ilişkin soruları yanıtladı.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gündem Müzakere programında Bekir Ağırdır, Aslı Aydıntaşbaş ve Yüksel Taşkın’ın sorularını yanıtladı.

Bir iki gün içinde meclise gelmesi beklenen taslak hakkında konuşan Demirtaş “Bu yasada yaşadığımız diyaloğun müzakere olarak tanımlanması var. Tarafları da yasal olarak güvence altına alıyor. Yasa, Kürt  sorununu nasıl tanımlayacak bilmiyoruz ama çözüm için yasal düzenlemeler çıkarmak bu yasanın çerçevesindedir” dedi.

Müzakere yasasının 20 Temmuz’a kadar çıkması durumunda 1 Ekim’de meclis açıldığında diğer düzenlemelerin de hayata geçirebileceğini ifade eden Demirtaş, bu yasal düzenlemeler sonucu artık müzakere sürecinin pamuk ipliğine bağlı olmayacağını ve kurumsallaşacağını söyledi.

Demirtaş cumhurbaşkanlığı seçimi ve müzakere süreci arasındaki bağla ilgili olarak kritik tespitte bulundu.  Bu seçimle müzakere sürecinin netleşeceğini ve beklentileri ortaya çıkaracağını kaydetti. Adaylığı konusundaki soruları da yanıtlayan Demirtaş; adayın cumartesi günü netleşeceğini söyledi.

Seçim sürecinin HDP açısından çok önemli olduğunu ifade eden Demirtaş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, HDP alternatifini gerçek bir güce dönüştürmek istiyoruz” dedi. HDP projesinin ise sol, sosyalist devrimci güçlerin 40-50 yıllık beklentisi olduğunu da kaydetti. /İMC

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER