PKK'ye katılan Deniz Karacagil’in annesi Diyarbakır'da

Gezi direnişinde gözaltına alınarak 98 yıl hapis istemi ile 4 ay tutuklu kalan ve ardından PKK’ye katılan Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan, Anıt Park’ında oturma eylemine destek vermek için Diyarbakır’a geldi.

PKK'ye katılan Deniz Karacagil’in annesi Diyarbakır'da

Antalya’da Gezi direnişi sırasında gözaltına alınarak 4 ay tutuklu kalan, 98 yıl hapis istemi ile yargılanan ve ardından PKK’ye katılan Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan, valilik önünde oturma eylemi yapan ailelere destek vermek amacıyla Diyarbakır’a gitti.

Ailelerin daveti üzerine Diyarbakır’a geldiğini belirten Erçağan, annelerin durumunu “ülkenin kanayan yarası” olarak değerlendirdi.

Dicle Haber Ajansı’na konuşan Nuray Erçağan, Deniz’in gittiği günden beri yaşam tarzlarının da değiştiğini belirterek, daha önce “kırmızı fularlı kız” olarak bilindiğini, ancak şimdi daha farklı bir yerde olduğunu ifade etti. Deniz’in bir üst aşamaya geçtiğini belirten anne Erçağan, nasıl gittiğini kendisinin de anlamadığını dile getirdi.

Deniz’in hapis yatmasının ardından dağa gitmesi ile nasıl baş edeceklerini bilmediklerini belirten anne Erçağan, “Kızımız yok ve biz onu özlüyoruz” dedi.

“Deniz’in internet hesabının hacklendi”

Deniz’in PKK’ye katılması ile üzerlerinde bir takım baskıların oluştuğunu belirten Erçağan, Deniz’in internet hesabının hacklendiğini ve oradan küfürlere maruz kaldıklarını belirtti. Yine kendisinin de internet üzerinden bir saldırıya uğradığını dile getiren Erçağan, Deniz’in Rojava’ya gittiğini, PKK’ye katıldığını ise gazetede okuyarak öğrendiğini belirtti.

“Ülkenin kanayan yarası”

Ailelerin daveti üzerine Diyarbakır’a geldiğini belirten Erçağan, annelerin durumunu “ülkenin kanayan yarası” olarak değerlendirdi. Kendisinin süresiz kalamayacağını, ancak destek vermek için iki gün kalacağını belirten Erçağan, “İmkanım olsa süresiz kalırım, ancak evde de bir kızım var. Ekin Devrim var” dedi.

“13 kızım vardı hapishanede”

Deniz’in 4 ay 9 gün hapis yattığını belirten Erçağan, “Çocuklarımızın bir gün bile bizden koparılmasına biz tahammül edemezken bizlerin haberi yokken çocuklarımız bizden koparılıyor. Deniz’i 4 ay hapis yatıran bir süreç var. Deniz hapishanedeyken, yanında kalan diğer Kürt kızlarıyla da tanıştım. Onlarda Deniz gibi müebbet ile yargılanıyorlardı. Hepsi benim kızım gibiydiler. 13 kızım vardı hapishanede. Deniz 98 yıl ile yargılanıyordu. Savcının uç iddianamesiydi bu. Ama bir Mayıs eylemlerine katıldığı için, dergi müdürlüğü yaptığı için yıllarca ceza alan Kürt kadınları vardı orada” dedi.

“Kızınız dağa gitmiş gelin ifade verin”

Deniz’in gerilla olduğundan sonra emniyetten kendilerini aradıklarını ve “Kızınız dağa gitmiş gelin ifade verin” dediklerini ifade eden Erçağan, kendisinin de “Deniz’i siz hapis yatırdınız. Yatırırken bana haber vermediniz. Şimdi neden ifade vereyim. İfade vermek istemiyorum” dediğini belirtti.

Erçağan son olarak “Deniz 21 yaşında bir genç kadın. O istediğini yaptı. Kendi kararını kendi verdi” dedi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 22:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER