YBŞ'de bir Kayserili: İnsanlık savaşı vermeye geldim

Yekîneyên Berxwedana Şengalê katılım gün geçtikçe artıyor. Kayserili Türk savaşçı Rojat Ali, "Şengal’e insanlık savaşı vermeye geldim" dedi.

YBŞ'ye (Yekîneyên Berxwedana Şengalê) katılım gün geçtikçe artıyor. Kayserili Türk savaşçı Rojat Ali, "Şengal’e insanlık savaşı vermeye geldim" dedi.


DAİŞ çeteleri tarafından 3 Ağustos 2014 tarihinde binlerce Êzîdî bir yandan katledilirken bir yandan da esir alındı. Esir alınanların çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Katliamdan sonra Şengal’i savunmak ve Êzîdî halkını korumak için kurulan YBŞ saflarına katılan Rojat Ali, Ezidi halkına yapılan katliamı kabul edemediğini söyledi. Rojat Ali, 'Şanslı olduğunu, çünkü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın olmak isteği yerde bulunduğunu ve ona göre de verilen her sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğini' belirtti.

'İNSANLIK SAVAŞININ DİLİ, KÜLTÜRÜ, DİNİ OLMAZ'

Katliama uğrayan Êzîdî halkını korumak ve DAİŞ'e karşı savaşmak için Türkiye’den Güney Kürdistan’ın Şengal kentine gelen ve YBŞ’ye katılan Ali, şunları ifade etti: "İnsanın dili, kültürü ve dini vardır ama insanlık savaşının dili, kültürü ve dini yoktur. Ben de Ezidi halkına yapılan katliamı bu bazda ele aldım ve YBŞ’ye katıldım. IŞİD çetelerinin neden Ortadoğu’ya geldiğini, amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Din savaşı adı altında bir sömürü savaşı yapılıyor ve bizler bu sömürü savaşının kimler tarafından verildiğini çok iyi biliyoruz. Kürdistan'da insanlık, özellikle de Kürt halkı çok bedel ödedi. Ortadoğu’da her türden, her dinden insan var; Müslüman, Êzîdî, Yahudi, Süryani, Alevi, Sünni ve daha farklı dinler var. Fakat bu bir din savaşı değildir. Biz bunu böyle ele alıyoruz. Bizim üzerimizden yanlış, saptırmacı propagandalara giren zihniyetleri, siyasetleri politikaları göz önünde bulundurmuyoruz, taviz de vermiyoruz çünkü; kiminle savaştığımız belli. Ve en önemlisi de insanlık tarihinin başladığı yerdeyiz ve insanlık için mücadele ediyoruz."

'ÖZGÜR BİR ŞENGAL SUNMAK ONURDUR'

Amaçlarının, DAİŞ çetelerini yalnızca Ortadoğu’dan değil, zihniyet olarak dünyadan silmek olduğunu vurgulayan Ali, şöyle devam etti: "Başkan Apo’nun olmak istediği yerdeyiz, ona göre de davranmalıyız. Şengal’i özgürleştirmek ve Êzîdî halkımıza özgür bir Şengal sunmak insanlık görevi ve onurudur. Sömürgeci devletlerin amacı; Başkan Apo’nun felsefesini yok etmek. Fakat bizler YBŞ ve YPJ Şengal güçleri olarak Başkan Apo’nun felsefesi ve savunmasında da belirttiği konfederal sistemi yani tüm insanların, dinlerin, kültürlerin ortak bir şekilde yaşadığı sistemi kurmayı ve tüm insanlığın ortak yaşadığı yaşamı inşa etmeyi kendimize esas alıyoruz. YBŞ, HPG ve YJA Star gerillaları, Şengal’i savunma güçleri olarak sömürücü sistemlere karşı mücadele edeceğiz. Kendi halk ordumuzla kendi halk örgütlenmemizle başta Şengal olmak üzere bütün Ortadoğu'da devrim gerçekleştireceğiz.”  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER