Yüksekova'da Gerginlik: 2 Ölü

Yüksekova'da düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Yüksekova'da Gerginlik: 2 Ölü
 Öğlen saatlerinde PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini protesto eden kitleyle polisler arasında çıkan gerginlikte silahla vurulan Veysel (32) ve Reşit İşbilir (34) isimli yurttaşlar kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.


Yaşanan gerginlikte amca yeğen olan Veysel ve Reşat İşbilir isimli yurttaşlar silahla vurularak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahelelere rağmen kurtarılamayan yurttaşların yakınları hastaneye akın etti.

Yüksekova Devlet Hastanesine gelen Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, Hakkari Barosu Başkanı Mühittin Göngür olayla ilgili bilgi aldı.

HASTANEDE OLAYLAR ÇIKTI

Ölüm haberinin duyulması üzerine de ölenlerin yakınları hastaneye akın etti. İlçede gerginlik daha da tırmandı, ve hasta çevresinde önlem alan polislerin gitmesini istedi. Polis buradan ayrılmayınca kalabalığın tepkisi saldırıya dönüştü. Güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba kullanınca hastanede ve çevredekiler zor anlar yaşadı. Atılan taşlar ve polisin müdahalesi sırasında hastanenin camları da kırıldı.






POLİS HASTANEYE GAZ BOMBASI ATTI

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sessiz bekleyiş devam ederken, polisle yaşamını yitirenler arasında yine gerginlik yaşandı. Acil polikliniğinin önünde yaşanan gerginlikte polis içerde hastalar olmasına rağmen gaz bombası kullanmaktan çekinmedi.



HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN İKİ SAAT SONRA AÇIKLAMA

Olayın yaşanmasının ardından ilk resmi açıklamasını yapan Hakkari Valiliği 'olayların başlamasından bir saat sonra eylemicilerin '8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden TOMA araçlarına ateş etmeye başladıklarını' iddia ederek, zırhlı araçlarda zarar oluşunca polis özel hareket timlerinin devreye sokulduğunu açıkladı.

Hakkari Valiliği açıklamasında polisle çatışmaya girdiğini iddia ettiği Veysel İşbilir (34) ve Mehmet Reşit İşbilir'in (32) hayatlarını kaybettiğini söylerken 'kamu kuruluşlarınca düzenleme yapılan veya tahrip edilen herhangi bir mezarlık bulunmamaktadır' açıklamasında bulundu.
 
Açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı da açıklandı. / Yüksekova Güncel












Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2013, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER