Gülmen ve Özakça için ambulans tahsis edildi

Sağlık Bakanlığı, açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Yüksel Caddesi girişinde ambulans bekletmeye başladı. Gülmen ve Özakça'nın durumu giderek kötüleşiyor.

Gülmen ve Özakça için ambulans tahsis edildi
Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde KHK ile ihraç edilen eğitimcilerin açlık grevi 64’üncü gününde. Sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşen eğitimcilere destek amacıyla açlık grevi yapanların sayısı da artıyor.


Açlık grevinin 63’üncü gününde Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Eylemin yapıldığı yere iki sağlık çalışanı gönderen Bakanlık bu kez eylemin yapıldığı yere yaklaşık 50 metre uzaklıkta bir noktada ambulans bekletmeye başladı.

HEYET OLUŞTURULACAK

Sık sık tansiyonları düşen ve yürümekte zorluk çekmeye başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça öğle saatlerinde İnsan Hakları Anıtı önüne geldi. Gülmen ve Özakça alana geldikten sonra Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı birçok kurumun katılımıyla yapılan toplantının sonucunu paylaştı. Bu meselenin tıbbi bir mesele olmadığını, Nuriye ve Semih’in hasta olmadığını söyleyen Kozağaçlı, meselenin siyasi muhataplara anlatılabilmesi için heyetler oluşturacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ten randevu talep edeceklerini anlatan Kozağaçlı şöyle devam etti: “Randevu verilinceye kadar ısrar edeceğiz. Bizimle görüşülünceye kadar ısrar edeceğiz. Gerekirse günde bir kaç kere heyetler halinde toplanacağız. Onlara şunu söyleyeceğiz, Nuriye ve Semih’in gayretleri, ısrarları, haksız yere işten çıkarılmış, açlığa, işsizliğe, sivil ölüme, fişlenmeye mahkum edilmiş kamu emekçilerinin sesidir. Yeniden gözden geçirmek zorundasınız. İnsanların ellerinden işlerini bu kadar kolay alamazsınız. Bu kararlarınız gözden geçirilmek zorundadır.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER