Trump: Görevden aldığım FBI Başkanı tribünlere oynuyordu

ABD Başkanı Donald Trump görevden aldığı FBI Başkanı James Comey'nin tribünlere oynayan bir kişi olduğunu söyledi

Trump: Görevden aldığım FBI Başkanı tribünlere oynuyordu
BBC Türkçe'nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü görevden aldığı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey'nin "gösterişi seven" ve "tribünlere oynayan" bir kişi olduğunu söyledi.


Amerikan NBC televizyonuna konuşan Trump, "ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri bu yönde bir tavsiyede bulunmasa da, Comey'i görevden alacaktım" dedi.

FBI'da büyük bir kargaşa yaşandığını belirten Trump, Comey'e baskı yaptığı yönündeki iddiaların ise kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Trump'ın Comey'den, seçim kampanyası sırasında Rusya ile bağlantıları olduğu iddialarına yönelik soruşturmayı kapatmasını istediği öne sürülmüştü.

ABD Başkanı, Rusya'nın seçim kampanyasına müdahale edip etmediğini kendisinin de bilmek istediğini vurguladı, "Rusya bağlantısına" yönelik iddiaları ise bir kez daha reddetti.

Trump NBC'ye verdiği mülakatta ayrıca Comey'e FBI'ın doğrudan kendisi hakkında soruşturma yürütüp yürütmediğini sorduğunu, kendisine "Hayır" yanıtı verildiğini söyledi.

FBI, 'TRUMP-RUSYA BAĞLANTISI' İDDİASINI SORUŞTURMAYI SÜRDÜRECEK

Öte yandan, Comey'in yerine FBI başkanlığına vekâleten atanan Andrew McCabe, Senato İstihbarat Komitesi üyelerinin sorularını yanıtladı.

McCabe, FBI'ın, "Trump-Rusya bağlantısı" iddiasını soruşturmayı sürdüreceğini söyledi.

Andrew McCabe ayrıca soruşturmayı saptırmaya yönelik her türlü teşebbüs hakkında Kongre'yi bilgilendireceğini belirtti.

Şartlar ve kararlar değişse de FBI çalışanlarının işlerine devam edeceğini vurgulayan McCabe, "Bugüne kadar soruşturmamıza ket vuracak bir çaba olmadı. Kısaca söylemek gerekirse, FBI çalışanlarını doğru olanı yapmaktan alıkoyamazsınız, Görevimiz, Amerikan halkını korumak ve anayasaya uygulamak" dedi.

McCabe, soruşturmanın hedefinde Trump'ın olup olmadığına dair soruyu ise devam eden soruşturmanın gizliliğini gerekçe göstererek yanıtlamayı reddetti.

GÖREV SÜRESİ 2023'TE DOLACAKTI

4 yıl önce atanan James Comey'nin görev süresi 2023'te dolacaktı.

James Comey'nin 8 gün önce Senatosu Adalet Komitesi oturumu sırasında Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın elektronik postaları hakkında "hatalı bilgi" verdiği ortaya çıkmıştı.

Comey önce Temmuz ayında, daha sonra da başkanlık seçimlereine az bir süre kala Ekim ayı sonunda, Hillary Clinton'ın elektronik postalarının soruşturulduğunu duyurmuştu. 3 Mayıs'ta ise Clinton'ın seçim kampanyasını yöneten Huma Abedin'in "yüz binlerce gizli yazışmayı" eşine ilettiğini açıklamıştı.

Ancak söz konusu elektronik postaların sayısının ancak "bir avuç" olduğu ve çoğunun gizlilik öğesi içermediği ortaya çıkmıştı.

Comey, Hillary Clinton tarafından seçim yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilmişti. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER