Cenevre-6 görüşmeleri 16 Mayıs'ta başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, Cenevre görüşmelerinin 16 Mayıs’ta yeniden başlayacağını söyledi.

Cenevre-6 görüşmeleri 16 Mayıs'ta başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve Özel Danışmanı Jean Egeland, Uluslararası Suriye Destek Grubu adına Birlemiş Milletler (BM) Cenevre bürosunda yaptığı toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

De Mistura, Suriye’de ‘siyasi çözüm aramak’ adı altında düzenlenen BM öncülüğünde yürütülen Cenevre görüşmelerinin 6. turunun 16 Mayıs’ta başlayacağını hatırlatarak, görüşmelerin 3 gün süreceğini söyledi. De Mistura, “16-19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak görüşmeler kısa toplantılardan oluşacak” dedi.

‘GÜVENLİKLİ BÖLGELER YENİ ASKERİ OPERASYONLARA OLANAK VERMEMELİ’

Son Astana toplantılarında alınan “Güvenlikli bölgeler’’ oluşturulmasına yönelik karara da değinen de Mistura, antlaşma kapsamında oluşturulacak güvenlikli bölgelerin insani yardımları hızlandıracağını savundu. De Mistura, oluşturulacak güvenlikli bölgelerin yeni askeri operasyonların başlatılmasına olanak verecek şekilde kullanılmaması gerektiğini de söyledi.

De Mistura, ABD’nin YPG’ye yaptığı silah yardımına yönelik sorulan soruya ise cevap vermekten kaçınarak, askeri konuların kendi çalışmaları kapsamında olmadığını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER