CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir: Açlık grevine başlıyoruz

CHP Bursa İl Başkanlığı, 65 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir: Açlık grevine başlıyoruz
CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, mesleklerinden ihraç edildikleri için açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın mücadelesine ilişkin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. AKP iktidarının OHAL sürecini fırsata çevirdiğine dikkat çeken Şadi Özdemir, mağdur ordusu yaratıldığını ifade ederek “AKP iktidarı bu süreci barıştan, eşitlikten, adaletten yana olan, boyun eğmeyen kendilerine muhalif olarak gördükleri masum yurtseverler için de bir fırsat olarak değerlendirmiştir” dedi.

'MAĞDUR ORDUSU YARATILDI'

Şadi Özdemir, 15 Temmuz darbe girişimini "Allah’ın bir lütfu" olarak lanse eden AKP iktidarının süreci fırsata çevirerek ülkeyi KHK’lerle yönetmeye başladığını belirtti. Özdemir süreç içinde binlerce insanın açığa alındığını, ihraç edildiğini ve büyük bir mağdur ordusu yaratıldığını ifade etti.

İktidarın süreci barıştan, eşitlikten, adaletten yana olan, boyun eğmeyen ve kendilerine muhalif olarak gördükleri masum yurtseverleri ihraç etmek için de bir fırsat olarak görülüğünü vurgulayan Özdemir “Pek çok akademisyen, öğretmen ve kamu görevlisi muhalif oldukları için ihraç edilmiş, görevinden alınmış ya da sürgün edilmiştir. ‘İşleri, ekmekleri, onurları’ için aylardır direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça da muhalif oldukları için açığa alınmış, ihraç edilmiştir. 5 aydır direnen ve iki ayı aşkın bir süredir açlık grevinde olan bu iki onurlu insan, yaptıkları pasif direnişle hepimize çok önemli bir mesaj vermektedir. Bugün itibariyle açlık grevlerinin 65. gününde olan Nuriye ve Semih, yaşamsal risk içeren bir noktaya gelmiş ve acil durumda kendilerine müdahale etme izni isteyen doktorların bu talebini geri çevirmişlerdir. Geri çevirmelerinin sebebini ‘Kendi ölümlerinin veya etkilenmelerinin KHK nedeniyle hukuksuz bir şekilde işlerinden, aşlarından edilen diğer on binlerce vatandaş için bir umut olması’ şeklinde açıklamışlardır” diye konuştu.

'NURİYE VE SEMİH'İN YANINADYIZ'

Ankara Yüksel Caddesi’nden topluma verilen mesajın iyi okunması gerektiğinin altını çizen Özdemir "Nuriye ve Semih’in yanında olduğumuzu Bursa’dan haykırıyoruz. Türkiye muhalefetine verdikleri mesajı iyi okuduk ve destekten öte, muhalif mücadelenin meşalesini Bursa’dan yakmaya karar verdik. Bu nedenle hükümete buradan bir kez daha sesleniyoruz. Hükümet, Kanun hükmünde kararnamelerden ve insanların işiyle, aşıyla, ekmeğiyle oynamaktan derhal vazgeçmelidir. Yoksa bu ülke için, bu ülkenin barışı ve geleceği için büyük tehlikeler sürmektedir. Bu iki insanımızın yaşamsal riski de ortadan kaldırılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

MUHARREM OR: AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ

İl Başkanı Şadi Özdemir’in ardından söz alan İl Sekreteri Muharrem Or, Ankara’dan yükselen çığlığa Bursa’dan desteğin sadece basın açıklamasıyla sona ermeyeceğini belirtti. Yaşanan sürecin Bursa için önemli bir süreç olduğunu belirten Or "Bildiğiniz gibi 15 Temmuz sonrası Bursa Demokrasi Güçleri Platformu oluşturuldu. Bu oluşum içinde siyasi partiler, meslek odaları, kitle örgütleri, akademik odalar ve sendikalarda dahil olmak üzere 45 civarında kurum var. Basın toplantısı öncesinde bu temsilcilerle bir araya geldik. Bu süreci Bursa Demokrasi Güçleriyle daha anlamlı bir şekle dönüştürme için bir çalışma yaptık. Bu çalışmanın içinde de ilk ayakta yarın saat 10'da Üç Fidan Anıtı'nda bu bileşenin yaptığı çağrıyla, Ankara Yüksel Caddesi'ndeki çığlığa destek verecek olan tüm Bursalıları oraya bekliyoruz. İlk olarak 24 saatlik bir açlık grevi kararı alındı. Bu karar orada oturarak, sessiz bir çığlık gibi devam edecek. Orada yapılacak bu eylem sonrası durum tekrar değerlendirilecek ve bunun nasıl devam edeceği yönünde karar alınacak. Saat 11.00’de de basın açıklaması olacak. Tüm Bursalıları yarın Üç Fidan Anıtı önüne bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 19:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER