SDG: Rakka operasyonu yaz başında başlayacak

YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri'nden Rakka açıklaması: Operasyon yaz başında başlayacak. YPG'ye söz verilen silahlar henüz gelmedi.

SDG: Rakka operasyonu yaz başında başlayacak

ABD’nin YPG’yi doğrudan silahlandırma kararının ardından, ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) Rakka operasyonuna ilişkin açıklama geldi. SDG komutanlarından Abdul Qader Hevdeli, Rakka kentine yönelik operasyonun yaz başında başlayacağını duyurdu. Hevdeli, “Operasyon yakın zamanda başlayacak. Tam tarihini söyleyemem ama kente yaz başında taaruz başlatılacak” dedi.

IŞİD’den önceki gün temizlenen Tabka’da basın toplantısı düzenleyen SDG komutanı, uluslararası koalisyonun Rakka taaruzu başlarken kendilerine zırhlı araç göndereceğini söyledi. Hevdeli, “Tabii ki Rakka’ya girilirken, ABD liderliğindeki koalisyonun söz verdiği gibi, bize özel silahlar, zırhlı araçlar ve başka teçhizat desteği verilecek” diye konuştu.

‘YPG’YE SİLAHLAR HENÜZ VERİLMEDİ’

SDG komutanı, bugün Türkiye basınında yer alan iddiaları da yalanlayarak, Beyaz Saray’ın YPG için onay verdiği silahların henüz verilmediğini de açıkladı. Hevdeli, “Bu silahların veya desteğin kısa süre içinde geleceğini sanıyorum” dedi.

TABKA DEVREDİLECEK

Açıklamada, önceki gün IŞİD’den temizlenen Tabka kentinin de tamamen güvenlik altına alınması sonrası yerel sivil konseye devredileceği de belirtildi. Buna göre, IŞİD’den kurtarılan Tabka Barajı Suriye’nin bütün bölgelerine su verecek.

SDG, Rakka’yı IŞİD’den geri almak için Şubat 2017’den bu yana ‘Fırat’ın Gazabı’ isimli operasyonu yürütüyor. ABD’nin bu operasyon kapsamında, Rakka’nın tamamen temizlenmesi amacıyla YPG’ye doğrudan silah verme kararı Türkiye’nin sert tepkisini çekti. (Duvar)

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER