AB dışişleri bakanları Suriye ve Afrin harekatını görüştü

AB dışişleri bakanları Suriye’deki son durumu ve Türkiye’nin Afrin harekatını görüştü. ABD ve Türkiye arasında askeri gerginlik yaşanabileceğini belirten Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, "NATO'nun en büyük iki ordusunun Suriye'nin kuzeyinde karşı karşıya gelmesi çok endişe verici" diye konuştu.

AB dışişleri bakanları Suriye ve Afrin harekatını görüştü
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da toplantıda yaptı. Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı da değerlendirildi.


Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre,
 Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Afrin’e harekatına atıfta bulunarak, Suriye’de çatışmaların son bulmasını istedi. Gabriel, AB’nin Suriye’de siyasi süreci “yoluna koyması gerektiğini” ve “özellikle Suriye’nin kuzeyinde askeri gerginliği durdurmak zorunda olduğunu” söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl ise Afrin harekatı nedeniyle, ABD ile Türkiye arasında askeri bir gerginlik yaşanabileceğini öne sürdü. Kneissel, “NATO’nun en büyük iki ordusunun Suriye’nin kuzeyinde karşı karşıya gelmesi çok endişe verici” dedi.

Suriye’deki çatışmaların müzakere ile sonlandırılabileceğini belirten Kneissl, “AB farklı boyutlara sahip, yedinci yılına giren bu savaşın sadece müzakere masasında çözülebileceğine işaret etmek zorunda” diye konuştu.

ASSELBORN: MACRON’UN AÇIKLAMASI HUZURLUĞU ARTTIRABİLİR 

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ise IŞİD’le mücadeleye odaklanılması gerektiğini belirterek, “Burada Kürtler söz konusu değil, IŞİD’in yenilmesi önemli” dedi.

Asselborn, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Suriye’de kimyasal silah kullanıldığı ispatlanırsa Suriye’ye saldırı düzenleyecekleri” yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, “Böylesi tartışmalar Suriye sorununda huzursuzluğu artırır” şeklinde konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise Macron’un açıklaması için, “Fransa’nın nasıl bir tavır içinde olduğu ve bu konuda hangi bilgilere sahip olduğu dinlenmeli. Bunu bilmek, bizim açımızdan önemli” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER