Abbas: Trump'ın anlaşmasını reddediyorum

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Yüzyılın Anlaşması'nı reddettiğini söyledi. Abbas, "Tarihe Kudüs'ü satan veya ondan vazgeçen biri olarak geçmeyeğim" dedi.

Abbas: Trump'ın anlaşmasını reddediyorum
Arap Birliği liderlerinin bir araya geldiği toplantıda Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas “Trump’ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum” dedi. Abbas “Tarihe Kudüs’ü satan veya ondan vazgeçen biri olarak geçmeyeğim. Trump benimle telefonda görüşmek istedi ama bunu reddettim. Mektup göndermek istedi, bunu da reddettim” diyerek ekledi.

Daha önce anlaşma planına ‘bin kez hayır’ dediğini söyleyen Abbas, ‘Filistinlilerin, İsrail işgalini sona erdirmeye ve Doğu Kudüs’te bir devlet kurmaya kararlı olduklarını’ ifade etti. Arap Birliği, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın isteğiyle, Trump’ın geçen hafta açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’nı değerlendirmek için Mısır’ın başkenti Kahire’de toplandı.

Abbas daha önce Ramallah’ta düzenlediği basın toplantısında, Washington yönetiminin planı için “Hiçbir Filistinli Müslüman veya Hristiyan’ın (Trump’ın) bu planını kabul etmesi mümkün değil. ‘Yüzyılın Anlaşması’na bin kere hayır diyoruz” demişti.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2020, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER