CHP'li Özgür Özel: Erken seçime hazırız, dünden razıyız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, erken seçim konusunda "Dünden razıyız, bugünden hazırız" mesajı verdi. Özel, seçimde 12 Eylül darbesiyle hesaplaşılacağını da söyledi.

CHP'li Özgür Özel: Erken seçime hazırız, dünden razıyız
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2023’te yapılacak olan genel seçimlerinin erkene alınmasına hazır olduklarını söyledi ve “Dünden razıyız” dedi. Özel, bu seçimle geliştirilmiş parlamenter sistemin kurulacağını söyledi.

Özel, CHP’nin Türk Metal Sendikası Düğün Salonu’nda düzenlediği Kırıkkale İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu’na katıldı. CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve partililerin de katıldığı kurulda Özel, CHP’nin erken seçime hazır olduğunu söyledi. Özel “Erkene alınırsa dünden razıyız, bugünden hazırız. Yapılacak seçimlerle bu ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı ve demokratik parlamenter sistemin, 16 Nisan’da aldığı yarayı ortadan kaldıracak hatta 12 Eylül darbesiyle hesaplaşacak, onun tortularını da kazıyacak, Atatürk’ün vasiyetine uygun şekilde muasır medeniyetlerin en iyisini alıp, onu da aşacak geliştirilmiş parlamenter sistemi kuracak Millet Meclisi’ni de o seçimler oluşturacak” ifadelerini kullandı.

‘CHP SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULDU’

Özel CHP’nin herhangi bir parti olmadığını, cumhuriyetin ilanından önce savaş meydanlarında kurulduğunu söylerken şöyle konuştu:

Özel, “Bu parti öyle bir partidir ki seçimler olur, seçimler biter, en zor dönemlerde iktidara gelir, iktidarını yapar ve seçimlerle gider. Çünkü kültüründe tek adam rejiminden ülkeyi önce parlamentolu bir yönetime sonra parlamenter demokratik bir sisteme ve en nihayetinde çok partili demokratik parlamenter sisteme kavuşturmuştur. CHP’nin her kongresi, ibret niteliğinde, demokratik, barış içerisinde ve kardeşçe, kendisine güven, Türkiye’ye umut veren kongrelerdir.” dedi.

HDP HODRİ MEYDAN DEMİŞTİ

HDP, 31 Mart’taki yerel seçimden sonra gelen kayyım atamalarına karşı izleyeceği yol haritasını belirlemek için yaptığı toplantı sonrasında erken seçim çağrısı yapmıştı. HDP çağrısında, “Türkiye halklarının AKP-MHP sultasından kurtulması için ‘erken seçim’ diyoruz. Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Buradan hodri meydan diyoruz! Bütün muhalefeti bu erken seçim talebinin etrafında birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz” denilmişti. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2020, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER