Öykü Arin'in annesi 3M maskelerine çözüm istiyor

Koronavirüs nedeniyle 3M maskelerini bulmak zorlaşıyor. Öykü Arin'in annesi Eylem Şen, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Öykü Arin'in annesi 3M maskelerine çözüm istiyor
Bağışıklığı sıfırlanan hastaların kullandığı 3M maskeleri koronavirüs sebebiyle bulunamıyor. Depoların maskeleri medikal dükkanlara göndermediği ve yüksek fiyatlara yurtdışına sattığı iddia edilirken, Öykü Arin’in annesi Eylem Şen, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Şen, bu konuda önlem alınıp çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi

Evrensel’in haberine göre, İzmir’de geçen yıl Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) teşhisi koyulan Öykü Arin Yazıcı’nın tedavisi Antalya’ya devam ediyor. Dünya gündeminde olan koronavirüse ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Öykü Arin’in annesi Eylem Şen, “Sabah kuzenim aradı. ‘Öykü Arin’in yeterince maskesi var mı?’ diye sordu. Ben de ‘Niye soruyorsun?’ dedim. O da hamile ve medikale gidip 3M maske almak istemiş. Ancak medikaller ellerinde maske olmadığını depoların maske göndermediğini söylemiş. Çünkü yurt dışında daha yüksek fiyatlara maskeler satılıyor ve o yüzden de depolar kendi ellerindeki maskeleri yurtdışına satıyorlar. Dolayısıyla maske bulunmuyor” dedi.

3M maskelerin normal insanlar için çok elzem bir şey olmadığını ancak bağışıklığı sıfırlanmış, ilik nakli olmuş, kanser tedavisi gören ya da kemoterapi alan hastalar için hayati önemde olduğunu ifade eden Şen, “Etrafta sıradan sağlıklı bir insanı hasta etmeyen birçok virüs ve bakteri var. Bunlar lösemili ya da diğer benzer durumda olan hastalar için çok yüksek risk taşıyor” diye konuştu.

Şu an için ellerinde iki tane 3M maskesi olduğunu belirten Şen, “Sonuçta biri yere bile düşse, başka bir şey olsa hemen değiştiriyorsunuz. Normalde bir kaç kere kullandıktan sonra yeniden kullanmıyorsunuz maskeleri. Yani ihtiyacımız olduğunda bulamamak gibi bir sorunumuz var. Şu an mesela bir çok arkadaşıma söyledim bulmaya çalışıyorlar. Henüz bulamadık” dedi. Son olarak Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda önlem alıp çözüm üretmesi gerektiğini söyleyen Şen, “Daha çok para kazanmak için lösemili çocukların mağdur edilmesinin engellemesi gerekir” diyerek duruma tepki gösterdi. (Kaynak: Evrensel) 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2020, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER