ABD Dışişleri Bakanı veda mı ediyor?

Beyaz Saray kulislerinde Rex Tillerson'un görevden alınacağı konuşuluyor. Tillerson giderse tarihin en kısa süreli Dışişleri Bakanı olacak.

ABD Dışişleri Bakanı veda mı ediyor?
New York Times, Beyaz Saray’ın Tillerson’u görevden alıp yerine CIA direktörü Mike Pompeo’yu getirmeyi planladığını öne sürdü. Mike Pompeo’nun yerine ise Arkansas senatörü Tom Cotton’un gelmesi düşünülüyor. Tom Cotton’un  da CIA direktörlüğü teklifine sıcak baktığı söyleniyor. Kulislerde Tillerson’un görevden alınmasının birkaç aydır konuşulduğu ama Tillerson’un itibarını koruyabilmek için hiç değilse tam bir seneyi doldurabilmek için direndiği söyleniyor. Tillerson Beyaz Saray tarihinde görevinden en erken ayrılan Dışişleri Bakanı olacak.


‘TILLERSON KUZEY KORE’DE ZAMAN KAYBEDİYOR’

Rex Tillerson ve Donald Trump’ın Kuzey Kore Krizi, İran nükleer anlaşması, Arap müttefikler arasındaki çatışmalar gibi konularda ihtilafa düştüğü söyleniyor. Tillerson’un Trump’a “moron” dediği ve Trump’ın da  Tillerson’ı Kuzey Kore’ye diplomatik çözüm bulmaya çalışarak zaman kaybettiği yorumunu yaptığı medyaya yansımıştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER