ABD Suriye jetini vurdu, Rusya öfkeli

ABD'nin dün Rakka kırsalında Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını vurmasına Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Sergey Lavrov, "ABD Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermeli" dedi.

ABD Suriye jetini vurdu, Rusya öfkeli
Suriye’deki iç savaşta gözler, bir yandan ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’e karşı operasyon düzenlediği, bir yandan da Suriye ordusunun Irak sınırını kontrol altına almak için ilerlediği Rakka bölgesine çevrilmiş durumda. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri son olarak bölgede Suriye ordusuna ait bir savaş uçağını düşürdü. Savaşta Şam yönetiminin en güçlü destekçisi olan Rusya bu duruma tepki gösterdi.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Lavrov, Washington’ın Suriye’de tek taraflı adımlardan kaçınması gerektiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon çerçevesinde görev yapan bir Amerikan savaş uçağı dün, Rakka kırsalında Suriye ordusuna ait SU-22 tipi bir savaş uçağını düşürdü. Koalisyondan yapılan açıklamada, uçağın ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolündeki Cedin yakınlarını bombaladığı ve angajman kuralları gereği düşürüldüğü savunuldu. Şam ise uçağın IŞİD militanlarına karşı bir uçuş yaptığı sırada vurulduğunu açıkladı. Suriye devlet televizyonundan yapılan açıklamada, olayın ‘terörle mücadele üzerinde tehlikeli sonuçlar doğuracağı’ ifade edildi. Uçağın Suriyeli pilotunun kayıp olduğu belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2017, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER