ABD'deki bombalı paket olayında tutuklama

ABD'deki bombalı paketlerle ilgili bir kişi tutuklandı. Pazartesi gününden beri 12 farklı adrese bombalı paket gönderildi.

ABD'deki bombalı paket olayında tutuklama
ABD’de yerel seçimlere iki hafta kala Başkan Donald Trump’ı eleştiren lider ve sanatçılara gönderilen bombalarla ilgili bir şüpheli tutuklandı.

Federal yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre çok sayıda ünlü isme ve Time Warner medya grubuna bırakılan bombalı paketlerle ilgili Florida’nın güneyinde yer alan Miami’de bir zanlı önce gözaltına alındı, sonra tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

ABD’de Başkan Donald Trump’a yönelik eleştirel tutumlarıyla bilinen isimleri hedef alan farklı isimlerin adresine 12 ayrı bombalı paket gönderilmişti. İlk bombalı paket Pazartesi günü ABD’li milyarder George Soros’a gönderilmişti.

Bombalı düzenek gönderilen isimler arasında önceki başkan Barack Obama, başkan adayı Hillary Clinton, eski başkan yardımcısı Joe Biden, aktör Robert De Niro eski CIA Direktörü John Brennan ve eski başsavcı Eric Holder gibi isimlerin yer alması ülkede bir panik dalgasına sebep olmuştu. Trump ise medyayı suçlayarak “Ana akım medya hasmane tutumundan vazgeçmelidir” demişti. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2018, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER