ANC 103 yaşında

ANC, 103’üncü kuruluş yılını kutladı. Güney Afrika’nın Cape Towe kentinde dünya kupasına ev sahipliği yapan Cape Tonw Şehir Statyumu’nda bir araya gelen 70 bin kişi yerli siyahların hakları ve ırkçılıkla mücadele için 8 Ocak 1912’de kurulan Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) kuruluşunu kutladı.

ANC 103 yaşında
ANC, 103’üncü kuruluş yılını kutladı. Güney Afrika’nın Cape Towe kentinde dünya kupasına ev sahipliği yapan Cape Tonw Şehir Statyumu’nda bir araya gelen 70 bin kişi yerli siyahların hakları ve ırkçılıkla mücadele için 8 Ocak 1912’de kurulan Afrika Ulusal Kongresi'nin (ANC) kuruluşunu kutladı.


Stadyumda yapılan kutlamaya Güney Afrika’nın siyasi, sanat ve iş dünyasından temsilciler, Hindistan Çin, Küba gibi ülkelerinden temsilciler de katıldı. Kutlamaya Güney Afrika’da yaşayan Kürt toplumu temsilcileri de resmi olarak davetliydi.

ANC, 1994 yılında Nelson Mandela’nın liderliğinde iktidara gelmiş ve bu tarihten bu yana ülkenin yönetimini elinde bulunduruyor. Aynı zamanda Güney Afrika’da apartheid rejimine karşı kurulan en eski örgüt özelliğini de taşıyor.

Törende ANC lideri ve Güney Afrika başkanı Jacop Zuma da bir konuşma yaptı. Zuma yoksullukla daha etkin mücadele sözü verdi.

Zuma, ANC’nin orta sınıf ve özellikle orta siyahi sınıfın sosyal ve ekonomik alanda büyümesini desteklemeye devam edeceğini de belirtti. Zuma, şu anda ana muhalefet partisi olan ve Cape Town Eyalet senatosunu elinde bulunduran Demokratik İttifak partisine de önümüzdeki dönemde Cape Town Senatosunda çoğunluğu ele geçirmeyi planladıklarını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER