Barzani: Ağır ekonomik koşullardan geçiyoruz

Irak'ın Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin ağır ekonomik koşullardan geçtiğini söyledi.

Barzani: Ağır ekonomik koşullardan geçiyoruz

Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Başbakan Mesrur Barzani’nin talebi üzerine bugün özel bir oturumla toplandı. Mesrur Barzani oturumda hükümetin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barzani ile Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Parlamentosu’nda düzenlenen özel oturumda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Barzani, “Kürdistan Bölgesi ağır ekonomik koşullardan geçiyor. Aylık gelirler dışında Hükümetin kasasında yedek para bulunmuyor. Bütün ağır şartlara rağmen memur maaşlarını ödemek için çabalıyoruz” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle dünyada ve Kürdistan Bölgesi’nde ekonomik koşulları kötüleştirdiğini belirten Barzani, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’nin bütçesini göndermemesinin de durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

Dünya genelinde bir ekonomik kriz yaşandığını dile getiren Barzani, sözlerine şunları ekledi:

“Ekonomik krizi çözmek için planlarımız var. Reform projesi kapsamında giderleri azaltma ve gelirleri artırmayı planlıyoruz. Hükümet gelir kaynaklarını artırmayı amaçlıyor. Vergi sistemi ile ilgili reform başlatıldı. Bununla ilgili üst düzey bir heyet oluşturuldu. Maaşları biometri sistemi ile dağıtacağız ve yasal olmayan bir şekilde iki maaş alanların maaşını iptal edeceğiz. Hükümet, borç verdiği alacaklarını tehsil etmeye başladı.”

Mesrur Barzani, reformun bütün sektörleri kapsayacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER