Barzani 'Yılın Kişisi' adayları arasında finale kaldı

ABD’li haftalık haber dergisi Tİme, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin “Yılın Kişisi” adayları arasında finale kalan ilk 8 kişi arasına girdiğini açıkladı.

Barzani 'Yılın Kişisi' adayları arasında finale kaldı

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Time dergisinin Yılın Kişisi adayları arasında finale kalan ilk 8 kişi arasına girdi. “Yılın Kişisi” her yıl yapılan anket sonuçlarının yanı sıra dergi editörlerinin tercihi ile seçiliyor. Anket sonuçları göz önünde bulundurulsa da nihai kararı Time’ın editörleri veriyor.

Barzani İnternet sitesindeki ankette yer almamasına karşın 8 kişilik daraltılmış aday listesine alınmış.

Barzani’nin, adaylığıyla ilgili yer alan açıklama metninde Barzani’nin Irak Şam Devleti (IŞİD) ile mücadelesi ve bağımsızlık yolundaki çalışmalarına değinilmiş.

8 kişilik final listesi arasında Time’ın, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin yanı sıra Apple’ın CEO’su Tim Cook, ABD’li müzisyen Taylor Swift Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ferguson  protestocularıi Amerikan Futbol Ligi Komisyoneri Roger Goodell,  Alibaba alışveriş sitesinin sahibi ve CEO’su Jack Ma ve Ebola salgını durdurmaya çalışan tıbbi görevliler yer alı de yer alıyor.

İnternet oylamasında ise Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yılın kişisi seçildi. Ancak okuyucuların verdiği kararın bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Modi, time.com’da oluşturulan portalda kullanılan yaklaşık beş milyon oyun yüzde 16’sından fazlasını aldı. Oylamada, Ferguson’daki göstericiler ikinci sıraya yerleşirken, ilk beş arasında Hong Kong’daki gösterilerin lideri Joshua Wong, Pakistanlı kadın hakları eylemcisi Malala Yusufzay ve Batı Afrika’da Ebola’yı tedavi eden doktorlarla hemşireler bulunuyor.

Derginin 1927 yılından bu yana bu unvanı verdiği ünlüler arasında Mahatma Gandi, Adolf Hitler, Kraliçe Elizabeth, Martin Luther King Jr., ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 20:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER