DAİŞ Musul'da doktorlara ve hastalara işkence ediyor

Musul’u işgali altında tutan DAİŞ barbarlığı kentteki tüm sağlık hizmetlerini kendi üyelerine endekslerken, doğum kontrolüne dahi müdahale ediyor. DAİŞ çeteleri, yüzü örtülü olmadığı için bir kadın doktora da ağır işkenceler gerçekleştirdi.

DAİŞ Musul'da doktorlara ve hastalara işkence ediyor

Arab News gazetesinde yer alan habere göre, DAİŞ çeteleri Musul’daki tüm sağlık kurumlarındaki aile planlaması hizmetlerini yasaklarken, tıbbi malzemelerde önceliğin DAİŞ üyelerine verilmesini şart koştular.

Irak İnsan Hakları Bakanlığı’na dayandırılan haberde, Haziran ayında Musul’u ele geçiren DAİŞ, kentteki hastanelerde aile planlamasına ilişkin tüm tedavileri yasakladı.

Bakanlığa göre, DAİŞ üyeleri kentteki tüm klinik ve hastaneler ile var olan tıbbi malzemelerin yaralanan üyelerine ayrılmasını şart koşuyor. DAİŞ’in son haftalarda hem HPG ve peşmergeler hem de Irak ordu birliklerine karşı çatışmalarda ciddi kayıplar verdiği biliniyordu.

DAİŞ’in, kadın düşmanı tavrı tıbbi görevlilere de yansıdı. Bakanlığın Arab News’e verdiği bilgilere göre, başı örtülü olan ancak yüzünü tümüyle örtmeyen bir kadın doktora kırbaçla işkence edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER