'Devlet heyeti Kandil'e gidecek' iddiasına yalanlama

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bir devlet heyetinin Kandil’e gideceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

'Devlet heyeti Kandil'e gidecek' iddiasına yalanlama

Sabah gazetesinin “Devlet heyeti, HDP heyeti ile birlikte Kandil’e giderek, KCK yöneticileri ile görüşecek” iddiası yalanlama geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir devlet heyetinin de ilk kez Kandil’e gideceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

HDP heyetiyle birlikte bir ‘devlet heyeti’nin de ilk kez Kandil’e gideceği ve teknik görüşmeler yapacağı ile ilgili çıkan haberleri değerlendiren Demirtaş, “Devlet heyetinin Kandil’e gideceği diye bir şey kesinlikle yok. Tamamıyla uydurmadır. Sadece bizim heyetimiz hafta içinde Kandil’e gidecektir” dedi.

HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan da devlet heyetinden bir kişinin Kandil’e giderek, KCK yöneticileri ile görüşeceği iddiasını yalanladı.

Etkin Haber Ajansı’na konuşan (ETHA) Buldan, “İmralı Adası’ndan döndükten sonra hükümet ile bir görüşmeniz oldu mu?” sorusu üzerine ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la bugün görüşmek için bir randevu talebinde bulunduklarını ancak henüz görüşmenin olup olmayacağı konusunda bir netleşmenin olmadığını söyledi.

Sürecin şeffaf ilerlemesi için HDP olarak üzerilerine düşeni yerine getirdiklerini belirten Buldan, “Randevu netleştiğinde gerekli açıklama partimiz tarafından kamuoyuna yapılacaktır” dedi.

Buldan, “İmralı Heyeti’nde DTK Eş Başkanı Hatip Dicle’nin dışında DÖKH’ten Ceylan Bağrıyanık’ın da yer alması yönünde başvurunuz olmuştu. Bağrıyanık ile ilgili son durum nedir? Hükümetten bir yanıt geldi mi?” sorusuna, “Hükümet yetkilileri bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Muhtemelen Sayın Ceylan Bağrıyanık da, önümüzdeki günlerde İmralı Adası’na gidecek heyete dahil olacak” yanıtını verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER