YPG: Son 24 saatte 27 çete öldürüldü

YPG güçleri, dün gece Kaniya Kurda bölgesinden Kobanê’ye sızma girişiminde bulunan DAİŞ çetelerini pusuya düşürdü.

YPG: Son 24 saatte 27 çete öldürüldü
YPG güçleri, dün gece Kaniya Kurda bölgesinden Kobanê’ye sızma girişiminde bulunan DAİŞ çetelerini pusuya düşürdü. Burada yaşanan çatışmalarda 9 çete üyesi öldürüldü. Çeteler güneydoğu cephesinde de bombalı araçla saldırı girişiminde bulundu. Çetelerin saldırı girişimi YPG güçlerinin erken müdahalesiyle çetelerin bulunduğu noktada uzaktan patlatıldı. Bir günlük çatışmalarda 27 çete üyesi öldürüldü.


Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 79’uncu gününde devam ettiğini belirtti. YPG/YPJ savaşçılarının Rakka, Minbic ve Cerablus’tan getirilen takviye güç ve silah desteğiyle saldırılarını sürdürmeye çalıştan çetelere yönelik YPG güçlerinin eylem ve saldırılarının sürdüğünü kaydetti.

DOĞU CEPHESİ

YPG, dün gece doğu cephesinde Kaniya Kurda bölgesinde sızma girişiminde bulunan bir çete grubunun pusuya düşürüldüğünü belitten YPG açıklamasında şunlara yer verildi: “Dün gece doğu cephesinde, Kaniya Kurda bölgesinde sızma girişiminde bulunan bir çete grubu pusuya düşürülmüştür. Burada tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüş, diğer çeteler geri kaçmıştır. Aynı cephede gece boyunca çeşitli noktalarda kısa süreli birçok çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.

GÜNEYDOĞU CEPHESİ

Güneydoğu cephesinde, 48. cadde üzerinde çeteler bomba yüklü bir araçla intihar saldırısı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin erken müdahalesiyle araç çetelerin toplu bulunduğu noktada uzaktan patlatılarak imha edilmiştir. Patlama ardından bu bölgede bir çatışma da yaşanmıştır. Patlamadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilemezken, ardı sıra yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür.

GÜNEY CEPHESİ

Güney cephesinde de güçlerimiz ile çete grupları arasında birkaç noktada çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 7 adet kalaşnikof, 25 adet kalaşnikof şarjörü, 8 el bombası, 1 dürbün, 5 raxt ve 1 çete cenazesi ele geçirmiştir. Güçlerimiz ayrıca bir çete üyesini çatışma alanında sağ bir şekilde yakalayarak tutuklamıştır.

Güçlerimizin Kobanê kent merkezi dışındaki eylemleri de devam etmektedir. Dün gece Menîte köyü yolu üzerinde çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER