Amed'de engellilerden toplu taşıma şoförlerine karanfilli protesto

Amed’deki engelli meclis, kurum ve kuruluş temsilcileri ile engelli yurttaşlar Yenişehir ilçesinde özel halk otobüsü ve minibüslere karanfil vererek, “Bu kentte engelliler de yaşıyor” mesajı verdi.

Amed'de engellilerden toplu taşıma şoförlerine karanfilli protesto
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile birlikte Diyarbakır Engelli Meclisi ve derneklerinin hazırladıkları “Engelli Haftası” programı çerçevesinde Yenişehir ilçesinde bir araya gelen engelliler, yaşadıkları sorun ve sıkıntılar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Engelli kurum ve kuruluş temsilcilerinin farkındalık çalışmasına Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, Engelli Şube Müdürlüğü çalışanları da katıldı.

Burada engelliler adına konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Engelliler Meclisi üyesi Kadri Topdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle kentin ulaşımını sağlayan özel halk otobüslerine yönelik protesto amacıyla değil bu kentte engellilerin de yaşadıklarını göstermek için şoförlere karanfil dağıtacaklarını söyledi.

Bu etkinliği farkındalık ve bilinç düzeyinin yaratılması için gerçekleştirdiklerini dile getiren Topdemir, “Bu kentte engelliler de yaşıyor. Yaşadıkları en büyük sorunlardan biri de ulaşımdır. Bu yüzden özel halk otobüsü temsilcilerine ve çalışanlarına bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle engelli arkadaşlarla burada bulunmaktayız” dedi.

Engellilerin sorunlarının yalnız 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile değil sürekli olarak hatırlanması gerektiğine değinen Topdemir, yaşanan sorunların toplum tüm dinamikleriyle beraber çözüme kavuşturulmasını istediklerini belirtti.

Bugüne değin engellilere bakış açısından ve yaklaşımlarından dolayı ciddi sorunların oluştuğunu aktaran Topdemir, “Kentte 120 bin engelli yaşamaktadır. Birçok engelli arkadaş kentin mimarisi ve ulaşımdan dolayı sorunlar yaşamaktadır. Bu sebeple de bugün bu etkinliği gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Topdemir’in konuşmasından sonra söz alan Kayapınar Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın, bugünün engelliler günü olduğunu Kayapınar Belediyesi olarak engellilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirten Aydın, bu konuda halkta da duyarlılık yaratma konusunda çalışacaklarını söyledi.

Kendilerini bu noktada sorumlu gördüklerini kaydeden Aydın, “Üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Engellilerin sorunu herkesin sorunudur. Toplumda kendini bu konuda sorumlu görmelidir. Ona göre yaklaşım sergilemelidir. Biz engelli kardeşlerimize öz eleştirimizi veriyoruz. Yaklaşımımız eksik ve yetersizdir. Bu mutlu günlerinde bütün eksikliklerimizi ortadan kaldıracağımızın ve daha çok yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bütün Amed halkını da engelli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından engelliler  Ekinciler Caddesi’nde bulunan durağa yürüyerek ellerindeki karanfilleri özel halk otobüsü şoförlerine ve minibüs sürücülerine verip engelli vatandaşların ulaşımı konusunda duyarlı olmalarını talep etti. 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER