Bedelli Askerlikten Bakaya ve Asker Kaçakları da Yararlanacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanacağını duyurdu.

Bedelli Askerlikten Bakaya ve Asker Kaçakları da Yararlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin dünkü grup toplantısında belli bekleyenlere müjdeyi vermiş, "Bedelli askerlikle ilgili önemli bir adım atmaya karar verdik. 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası ödemek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün bir müjde de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz bedelli askerlikten bakaya ve asker kaçaklarının da yararlanacağını duyurdu.

"SİLAH ALTINDA OLANLAR DIŞINDAKİ HERKES"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili olarak "Bugün itibariyle silah altında olanlar dışındaki herkes yararlanacak" dedi.

"BEN KOŞULLARIM UYSA DA BU HAKTAN FAYDALANMAM"

Yılmaz, açıklamasında "Taksit olmayacak. 700 bin kişiyi kapsıyor. Ben koşullarım uysa bu haktan faydalanmam, gider askerliğimi yaparım. Benim gibi düşünen insanlar vardır. Onun için hepsinin bu haktan yararlanacağını beklemek doğru değildir" dedi.

Yılmaz ayrıca vicdani ret ile ilgili çalışma yapmayı düşünmediklerini de söyleyerek, bedelli askerlik düzenlemesinden bakaya durumdakiler ile asker kaçaklarının da yararlanabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER