Şemdinli'de belediye personeline eğitim

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği...

Şemdinli'de belediye personeline eğitim
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına yönelik " İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verildi.

Şemdinli Belesiyesi bünyesindeki Guldexwîn Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen eğitime, Şemdinli Belediye Eş Başkanları Seferi Yılmaz, Nahide Yıldız ile meclis üyeleri ve tüm belediye personeli katıldı.

Seminerde konuşan Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Tayyar Yardak, belediye personeline çalışma mevzuatıyla ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yerindeki tehlikeler gibi konuları anlattı.

İş güvenliğinin ardından, iş sağlığı eğitim konuları arasında yer alan meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım, günlük yaşamdan örnekler verilerek anlatıldı.

Eğitim sonrasında katılımcılara iş güvenliği eğitim sınavı düzenlendi.





Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER