Celewla'da toplu mezar bulundu

Irak’ın Diyala eyaletine bağlı Celewla ilçesinde 250 Kürt ve Arap’ın gömüldüğü bir mezar daha ortaya çıkarıldı.

Celewla'da toplu mezar bulundu

Celewla’nın peşmerge ve gerilla güçlerinin kuzeyden Irak ordusu ve Şii gönüllülerin güney yönünde başlattıkları ortak bir operasyon sonucu DAİŞ çetelerinden kurtarılması ardından yaşanan vahşetin boyutları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kurşuna dizilerek öldürülen insanların gelişi güzel bir şekilde üst üste atılmış cesetleri asayiş güçlerinin arama tarama çalışmalarında ortaya çıktı.

Celewla asayiş güçlerinden Eqid Hejar İbrahim, Celewla ve Saadiye’nin işgali ile her iki ilçede kalan vatandaşların DAİŞ çeteleri tarafından bilinmeyen yerlere götürüldüklerinden haberdar olduklarını belirterek; “ Kobaşi yolu üzerinde bulunan ve içerisinde 230 ila 250 insanın kurşuna dizildikten sonra atıldığı toplu mezar güçlerimizce bulunmuştur. Bundan birkaç gün öncede aynı bölgeye yakın bir yerde içinde 40 kişinin olduğu bir toplu mezar daha bulmuştuk” dedi.

Eqid Hejar İbrahim, Germeser cephesi peşmerge güçleri komutanlığının talebi üzerine bulunan cenazelerin Irak Şehitler ve Enfal Edilenler Bakanlığına teslim edileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER