Dünya çapında vaka sayısı 10 milyonu geçti

Korona virüsü salgınında kritik bir eşik aşıldı. Küresel çaptaki vaka sayısı 10 milyonu geçti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre yedi ay içinde kaydedilen bu sayı, yıllık grip vakalarının yaklaşık iki katı...

Dünya çapında vaka sayısı 10 milyonu geçti
Reuters ajansı, dünya çapındaki korona virüsü vakalarının sayısının 10 milyonu aştığını duyurdu. Bu sayı, yedi ay içinde yaklaşık yarım milyon kişinin ölümüne yol açan Covid-19 hastalığının yayılmasında kritik bir eşiği temsil ediyor.


Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, korona virüsü vakalarının yedi ay içinde ulaştığı sayı, her yıl kaydedilen ağır grip vakalarının şimdiden yaklaşık iki katına çıkmış durumda. 10 milyon vaka eşiği, birçok ülkenin sokağa çıkma kısıtlamalarını hafiflettiği ancak vaka sayılarında yeniden artışa sahne olduğu bir dönemde aşıldı.

Küresel çaptaki vakaların yaklaşık yüzde 75’i, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Avrupa ülkelerinde görüldü. Asya vakaların yüzde 11’ine, Ortadoğu ise yaklaşık yüzde 9’una sahip.

Yedi aylık dönemde, korona kaynaklı 497 bin ölümün kayıtlara geçtiği belirtiliyor. Bu sayıda, grip kaynaklı yıllık ölümlere yaklaşık olarak eşit görünüyor. 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER