Fransa'da en çok aranan kadın Türkiye üzeri Suriye'ye kaçtı!

Fransa'nın başkenti Paris bölgesinde düzenlenen saldırıların ardından en çok aranan isim olan Hayat Bumedien isimli 26 yaşındaki kadının Türkiye üzerinden Suriye'ye kaçtığı iddia edildi.

Fransa'da en çok aranan kadın Türkiye üzeri Suriye'ye kaçtı!

Fransız haber ajansı AFP ve Le Figaro gazetesinin polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, 9 Ocak günü Port de Vincennes'deki rehin alma olayı sırasında öldürülen Amedi Kulibali'nin imam nikahlı eşi Hayat Bumedien, 2 Ocak günü Madrid'den Türkiye'ye uçtu.

AFP, Bumedien'in 8 Ocak günü Türkiye'den Suriye'ye geçerken görüldüğünü duyurdu.

Bir polis kaynağı, "Gözetim kameraları çok açık" dedi.

Le Figaro'ya göre İstanbul makamları da aranan profile uygun bir kadının Türkiye-Suriye sınırını geçerken görüldüğünü bildirdi. 

Diğer bir ifadeyle, Amedi Culibali'nin 8 Ocak günü Paris'in Montrouge banliyösünde bir kadın polisi öldürdüğü gün eşi Hayat Bumedien de Suriye'ye giriş yaptı.

Paris savcısı Bumedien'in 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo katliamının temel şüphelisi olarak öldürülen Şerif Kuaşi'nin eşi ile 2014 yılında 500'den fazla telefon görüşmesi yaptığını yazdı.

Şerif Kuaşi'nin eşi İzana Hamid, geçtiğimiz Çarşamba gününden bu yana gözaltında tutuluyor.

Bumedien'in kimlik bilgileri ve fotoğrafı Cuma günü öğleden sonra polis tarafından yayınlandıktan sonra tanındı.

Fransız medyası, Bumedien'in 2009'dan bu yana kara çarşaf giydiğini ve bu nedenle kasiyerlik yaptığı işinden ayrıldığını yazdı. 

Bumedien'in işinden ayrıldıktan sonra Kulibali ile imam nikahı yaptığı belirtiliyor

Le Monde gazetesi, Hayat Bumedien ve Amedi Kulibali'nin 2005 yılında terörizm suçlamasıyla mahkum edilen Ebu Hamza kod adlı Camel Begal'i Cantal bölgesindeki Murat köyünde 2010 yılında ziyaret etti. Gazete, çiftin bu ziyaretine ilişkin fotoğrafları ve Bumedien'in kundaklı bir yay ile çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER