İsrail'den Gazze'ye hava saldırıları

İsrail, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah ve Han Yunus kentleri ile kuzeydeki Beyt Lahiye beldesine hava saldırıları düzenledi.

İsrail'den Gazze'ye hava saldırıları

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah ve Han Yunus kentleri ile kuzeydeki Beyt Lahiye beldesinde İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’ne ait askeri noktalar ile bir tarım arazisine hava saldırıları düzenledi.

Hava saldırılarında hedef alınan noktaların çevresindeki bazı evlerde hasar meydana geldiği ve can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze semalarında alçak uçuşa devam ettiği aktarıldı.

İsrail’den açıklama

İsrail Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in güneyine roket atılmasına karşılık Gazze’deki terör hedeflerine hava saldırısı düzenlendi. İsrail topraklarını hedef alan herhangi bir saldırıdan Hamas sorumludur” denildi.

İsrail radyosu ise savaş uçaklarının Gazze’de 4 hedefe hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.

Savunma Bakanı Moşe Yalon, ” İsrail bu gibi olayları karşılıksız bırakmayacaktır. Eğer sınırınİsrailtarafında gerginlik dinmezse şiddetle karşılık verilecektir. Hamas’a İsrail’i denememesini tavsiye ederim” dedi.

İsrail ordusu dün, Gazze Şeridi’nden İsrail’in güneyine roket atıldığını, İsrail’in güneyindeki Aşdod kenti belediyesi de roket saldırılarına karşı korunaksız olan tüm okulların tatil edildiğini duyurmuştu.

İsrail yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye, 7 Temmuz 2014’te başlattığı 51 gün süren saldırılarda 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER