Demirtaş: HDP herkesi kurtaracak

Konya'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP'nin herkesi diktatörlükten kurtaracağını belirtti. Demirtaş, "Kim evinde gazoz dahi açarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çağırsın; AKP propagandası yapacak diye koşa koşa gelir" dedi.

Demirtaş: HDP herkesi kurtaracak

Konya mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP'nin herkesi diktatörlükten kurtaracağını belirtti.  Erdoğan'ın 'açılış' adı altında AKP için miting düzenlediğine dikkat çeken Demirtaş, "Kim evinde gazoz dahi açarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çağırsın; AKP propagandası yapacak diye koşa koşa gelir" dedi. 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya  İl Örgütü, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Konya Yeni Kent  Meydanı'nda "Büyük İnsanlık Mitingi" düzenledi. Mitinge Demirtaş'ın yanı sıra, HDP Konya il ve ilçe eş bakanları, milletvekili adayları ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. 
On binlerce kişinin katıldığı mitingde, il ve ilçe eş başkanları ile adayların ardından Demirtaş konuştu.

'HDP DİKTATÖRLÜKTEN KURTARACAK'

Konuşmasının büyük bir bölümünde Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'ye yüklenen Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan için çalıştığını ifade ederek, "Davutoğlu, şehir şehir mitinglere çıkarak Erdoğan için çalışıyor. Erdoğan, tek adam olsun diye, başkan olsun diye çalışıyor. Davutoğlu'na çok üzülüyorum. AKP, kazansa da, kaybetse de yine kaybeden Davutoğlu olacak. Neyse ki, HDP gibi herkesi bu diktatörlük sistemden kurtaracak bir parti var. Biz, Davutoğlu'nu da kurtaracağız" diye konuştu.

'AKP HERKESİ DÜŞMAN İLAN ETTİ'

AKP'nin, iktidarı süresince ne Kürt sorununu, ne Anayasa sorununu, ne Alevi sorununu ne de diğer Türkiye'nin toplumsal sorunlarını çözdüğünü belirten Demirtaş, aksine sorunları daha da derinleştirdiğini ifade etti. AKP'nin, kendisinden olmayan herkesi düşman ilan ederek, sadece iktidarını ve yandaşlarını daha da güçlendirmek için çalıştığını kaydetti.

'HEM İSLAMİYET'İ HEM İNSANİYETİ KİRLETİLER'

AKP ve Erdoğan'ın güç zehirlemesi yaşadığını ve hem İslami çizgiyi hem de insani çizgiyi kirlettiğini belirten Demirtaş, "Bu iktidar 13 yıllık süreç içerisinde en çok zararı da İslamiyet'e vermiştir. Hem İslamiyet'i siyasete alet ederek, hem de tüm kirliliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşarak, hem İslamiyet'i hem de insaniyeti kirlettiler. Buna karşı da İslami kesimden gık çıkmıyor. Güç zehirlemesi yaşayan iktidarları cezalandırmanın yolu da halkın sandığa giderek en güzel cevabı vermesidir" şeklinde konuştu.
Demirtaş, Türkiye'nin maddi ve manevi yönden çok zengin bir ülke olduğunu dile getirerek, bu zenginliklerin tekleştirilerek, ya da sermayeye peşkeş çekilerek yok edildiğine dikkat çekti. Türkiye kaynaklarının eşit ve adaletli bir şekilde bölüşüldüğünde herkese yetebileceğine dikkat çeken Demirtaş, "Daha önceki iktidarlar dahil özellikle de AKP döneminde kaynaklar yok edildi. Sağcı, neo-liberal politikalarla ülke kaynakları sermaye ve kapitalizm sistemine peşkeş çekildi. Doğa yok edildi, üretim bitirildi, çiftçi, işçi, emekçi bilinçli bir şekilde işsiz güçsüz bırakıldı. Buğdayın merkezi Konya, dışarıdan buğday ithal etme noktasına geldi. Bu sorunların hepsi sol ekonomik sistemlerle biz çözeceğiz" diye belirtti.

'EVDE GAZOZ MU AÇACAKSINIZ, ÇAĞIRIN ERDOĞAN'I KOŞA KOŞA GELİR!'

Demirtaş, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı değil de 'açılıştan sorumlu müdür' gibi davrandığını belirterek, şöyle devam etti: "Evinizde gazoz açarsanız, Erdoğan onun da açılışına gelir. AKP'nin propagandasını yapacak diye her açılışa koşa koşa gidiyor. Bu açılışlar da uyduruktan açılışlardır ha! Bir yerin beş kere açılışı yapılır mı? Evde gazoz açacaksınız, konserve mi açacaksanız, yufka mı açacaksanız, çağırın Erdoğan'ı koşa koşa gelir. Kim evinde gazoz dahi açarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çağırsın; AKP propagandası yapacak diye koşa koşa gelir. Allah akıl fikir versin. Sen Cumhurbaşkanı mısın yoksa açılıştan sorumlu müdür müsün?"

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER