Yüksekdağ: Sonlarının geldiğini çok iyi biliyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Türkiye'nin geleceğini HDP, bizler oluşturuyoruz. Türkiye yeni seçimini yaptı. HDP'yi yeni insanlık, yeni yaşam yolunu seçti. Bu yola girdiğimizi görenler kendilerinin sonlarının geldiğini çok iyi biliyorlar.

Yüksekdağ: Sonlarının geldiğini çok iyi biliyorlar
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Türkiye'nin geleceğini HDP, bizler oluşturuyoruz. Türkiye yeni seçimini yaptı. HDP'yi yeni insanlık, yeni yaşam yolunu seçti. Bu yola girdiğimizi görenler kendilerinin sonlarının geldiğini çok iyi biliyorlar. Bu sonu geciktirmek için tüm devletin baskı organlarını kullanarak HDP'ye karşı kirli bir siyaset yürütüyorlar“ dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Kent girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılanan Yüksekdağ, miting alanına giriş yaptı. Büyük bir sevgi ile karşılan Yüksekdağ, mitinge katılanları selamladı. Yağan yağmura rağmen halkın büyük ilgi gösterdiği miting büyük bir coşku ile geçti. Cizîr Kantonu'na bağlı Serêkanîyê'de DAİŞ çetelerin geride bıraktıkları mayınları temizlediği sırada yaşamını yitiren Bedrettin Akdeniz için "Kobanê'nin İnce Memedi, Cizre'nin Suphisi Bedrettin Akdeniz ölümsüzdür" pankart açılırken, sık sık tek bir ağızdan "Seni başkan yaptırmayacağız", "Katil Erdoğan" sloganları attı. 


‘BARAJ ALTINDA BIRAKMA OPERASYONLARINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ‘

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, Eskişehir halkının coşkudan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eskişehir'in bugün insanlığa büyük bir selam gönderdiğini belirten Yüksekdağ, "Onlar iktidarlarını korumak için çalışıyor. Eskişehir halkı ya tek adamlığı, diktatörlüğü, tek adamın küstahlığını çekecek, ya da eşitliği özgürlüğü demokratik bir yaşamı isteyecek. Onun için 7 Haziran seçimleri tarihi bir öneme sahiptir" dedi.

"HDP AKP ile koalisyon yapacak mı?" tartışmalarına değinen Yüksekdağ, ilkelerine uymayan hiçbir koalisyona evet demeyeceklerini kaydetti. Yüksekdağ, "Biz büyük koalisyonu halkımızla kurmuşuz. 7 Haziran'da da en büyük en görkemli halklar koalisyonunu kuracağız. Bu koalisyon halkın gücüyle de HDP'yi iktidara taşıyacak" diye konuştu.


Seçim güvenliğinin önemine dikkat çeken Yüksekdağ, hükümetin seçim güvenliğini sağlamamakta ısrarcı olduğunu söyledi. Yüksekdağ sözlerin şöyle devam etti: "Biliyor ki güvenli bir seçim olursa, diktatörlük engellenecek. Onun için hileye, hurdaya, hırsızlıkla bizi baraj altında bırakmak istiyorlar. Bizlere karanlık operasyonlar düzenliyorlar. Ama tüm bunları boşa çıkaracağız." 


'PSİKOLOJİK BARAJLARI DA AŞTIK'

Türkiye halkının artık AKP iktidarını eskide bırakacağını söyleyen Yüksekdağ, şunları belirtti: "Türkiye'nin geleceğini HDP, bizler oluşturuyoruz. Türkiye yeni seçimini yaptı. HDP'yi yeni insanlık, yeni yaşam yolunu seçti. Bu yola girdiğimizi görenler kendilerinin sonlarının geldiğini çok iyi biliyorlar. Bu sonu geciktirmek için tüm devletin baskı organlarını kullanarak HDP'ye karşı kirli bir siyaset yürütüyorlar. Bizi baraj altına bırakacaklarmış. Yapabilir mi Eskişehir halkı? Bizler gümbür gümbür coşan kitlemizle o psikolojik barajlarınızı aştık."

Eskişehir'deki Otosan işçilerin direnişini de selamlayan Yüksekdağ, metal işçilerinin direnişinin yanında olduklarını söyledi. Yüksekdağ, "7 Haziran'da metal işçileri ve direnen işçiler sermaye barajını aşacak. Ünümüzde aşılmayacak hiçbir engel bırakmayacağız. Yeter ki bu birliğimizi koruyalım" dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER