5 özgürlük savaşçısına görkemli uğurlama

Kobanê ve Hesekê’de düzenlenen törenlerle Rojava Devrim mücadelesinde yaşamlarını yitiren 5 özgürlük savaşçısı toprağa verildi.

5 özgürlük savaşçısına görkemli uğurlama
Kobanê ve Hesekê’de düzenlenen törenlerle Rojava Devrim mücadelesinde yaşamlarını yitiren 5 özgürlük savaşçısı toprağa verildi.


HESEKÊ

‘Komutan Rubar Hamlesi’ çerçevesinde 25 Mayıs’ta yaşamını yitiren Asayiş Üyesi Mihyedin Hiso ve Öz Savunma Üyesi Dêrsim Şêxo Hesekê’nin Dawidiye Mahallesindeki Şehit Dijwar mezarlığında düzenlenen törenle toprağa verildi.

Savunma Konseyi Başkanı Ebdul Kerim Saruxan ve Yasama Meclisi Üyesi Ekrem Mahşus’un da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi cenazeleri almak için Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya geldi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin resimlerini taşıyan kitle cenazeleri buradan alarak mezarlığa doğru yola çıktı. Mezarlıkta düzenlenen askeri törenden sonra şehitlerin sicilleri okunarak şahadet belgeleri ailelerine teslim edildi.

Burada düzenlenen törende konuşan Şehit Ailelerinden Eziz Dawê özgürlük savaşçılarının DAIŞ’e karşı geliştirdiği direnişe dikkat çekerek, bu günlere şehitler sayesinde gelindiğini söyledi.

TEV DEM üyesi Ferhad Derik te yaptığı konuşmada YPG ve YPJ savaşçıları tarafından yürütülen “Şehit Rubar” hamlesine ve hamle çerçevesinde Kızwan dağının çetelerden temizlenmesine dikkat çekerek Asayiş ve Öz savunma güçlerinin YPG ile omuz omuza savaştıklarını belirtti.

Yasama Meclisi Üyesi Ekrem Mehşûş ise törende yaptığı konuşmada halklar arasındaki kardeşlik ve birliğe vurgu yaparak, bu birlik sayesinde bölgede çok önemli kazanımların elde edildiğini söyledi. Konuşmalardan sonra cenazeler sloganlarla toprağa verildi.

KOBANÊ

Kobanê’de DAIŞ çeteleri ile 25 Mayıs’ta çıkan çatışmada şehit düşen YPG savaşçısı Rêzan Cimo (Botan Kobanê), yine 5 Ekim 2014 tarihinde Kobanê direnişi sırasında şehit düşen YPJ savaşçısı Rûken Sîpan (Qidret Ravîkî) ile YPG güçleri ile omuz omuza savaşan Reşit Hesen isimli yurttaş, Kobanê de düzenlenen törenle toprağa verildi. Şehit Aileleri Kurumundan alınan cenazeler buradan oluşturulan araç konvoyu ile Termik köyündeki Şehit Dicle Mezarlığına doğru yola çıkarıldı. Cenaze töreninde YPG/YPG bayrakları ile şehitlerin resimleri taşındı.

Cenaze konvoyu Tirmik köyünde bulunan Şehit Dicle mezarlığına ulaştıktan sonra saygı duruşu ile beraber burada askeri tören düzenlendi.

Törende konuşan Şehit Aileleri Üyesi Ednan Hesen Yaxivî özgürlük şehitlerinin mücadelesine dikkat çekerek, şehitlerin anısına bağlılık sözü verdi.

Kobanê kanton yönetiminden Mehmud Beşar ise canlarını feda eden şehitler sayesinde bugünlere gelindiğini belirtti. PYD Üyesi Ehmed Xoce de şehitleri anarak, özgürlük şehitlerinin anısına bağlılık sözü verdi. Konuşmalardan sonra cenazeler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER