'Erdoğan ve hiçbir zalim HDP'nin karşısında duramayacak'

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla il, ilçe, köylerde halkla buluşmaya devam ediyor. Halk ziyaretler sırasında adaylara yoğun destek sunarken, AKP ve Erdoğan'ın yenilgiye uğratılacağı mesajı verildi.

'Erdoğan ve hiçbir zalim HDP'nin karşısında duramayacak'
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla il, ilçe, köylerde halkla buluşmaya devam ediyor. Halk ziyaretler sırasında adaylara yoğun destek sunarken, AKP ve Erdoğan'ın yenilgiye uğratılacağı mesajı verildi. Adaylar barış, özgürlük, adalet ve sömürü düzeninin kalkması için destek istedi. Başka partilerden HDP'ye katılımlar da sürüyor.


Seçim çalışmalarını gece gündüz dur durak bilmeden sürdüren HDP milletvekilleri adayları kendi tabanlarından olduğu kadar diğer partilerin seçmenlerinden de yoğun ilgi görüyor. Birçok merkezde yapılan ziyaretlerde diğer partilerin seçmenlerinden destek sözü alan adaylar, 7 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önü alınmadığı takdirde Türkiye'yi Kobanê akibetinin beklediğini belirtilerek, seçmenlere sandıklara gitme çağrısı yapıldı.

'HALKLARIN ARASINA BARAJLAR ÖRDÜLER'

MARDİN

HDP Mardin Milletvekilli Adayı Enise Güneyli seçim çalışmaları kapsamında, Artuklu ilçesine bağlı Trafo Mahallesi'nde düzenlenen seçim toplantısına katıldı. Güneyli ile beraberindeki heyet mahallede "Biji Serok Apo" sloganıyla büyük bir coşku ile karşılandı. Toplantısı öncesi aday Güneyli ve beraberindekiler çalışanan müzik eşliğinde halkla halaya durdu. Ardından toplantıda konuşan milletvekilli adayı Güneyli, yıllardır var olan faşist zihniyet tarafından kentteki hakların arasına barajların örüldüğünü söyledi. "Dillere, inançlara ve ulusların arasına yerleştiren barajları 7 Haziran'da yıkmaya geliyoruz" diyen Güneyli, "Kadının üzerindeki eril zihniyetin barajları da yıkmaya geliyoruz. Bütün oylarımızı barış ve demokrasiye vermeliyiz. Başarımız bütün halkların başarısı, şehitlerimize olan hürmetimiz ve önderimiz Sayın Abdullah Öcalan'ın barış ellini güçlendirilecektir" dedi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde de HDP Seçim Komisyonu tarafından Sümer (Deywan) köyünde şölen düzenlendi. Şölene, HDP Mardin Milletvekili Adayı Mehmet Ali Aslan, kurum temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Şölende konuşan aday Aslan, Deywan halkının kararını verdiğini belirterek, şunları aktardı: "Sığınacak bir şey bulmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerimi kendine kalkan yapıyor. Her gün 1 dakikalık ampul söndürme eylemini başlattık. Bu seçim gününe kadar devam edecek. 7 Haziran gecesi Erdoğan'ın sarayındaki trafoyu patlatacağız. Yanı başımızda baraj ve HES'ler yapılıyor ama halkımızı elektriksiz bırakılıyor" dedi.

Şölen, yerel sanatçıların ezgileri eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

HDP Bismil İlçe Örgütü de seçim çalışmaları kapsamında Rojava Mahallesi'nde şölen düzenledi. Davul zurnalar eşliğinde düzenlenen şölene parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Halk davul, zurna eşliğinde halaya dururken, yapılan havai fişek gösterimi şölen alanını renk çümbüşüne çevirdi.

ÜÇ BÜYÜK AİLE DAHA HDP'YE KATILDI

BATMAN

Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız ise seçim çalışmalarını ziyaretlerle sürdürdü. Adaylar ilk olarak hayvan pazarını ziyaret ederek, hayvan ticareti yapan yurttaşların sorunlarını dinledi. Adayların yaptığı toplu ziyaretin ardından milletvekili adayı Saadet Becerikli, kent merkezindeki esnafları ziyaret ettikten sonra Tarım İl Müdürlüğü'ne geçerek çalışanları ziyaret etti.

HDP Batman Milletvekili adayı Ali Atalan ise seçim çalışmalarına kentin en büyük ilçesi olan Kozluk'ta devam etti. Atalan ve beraberindekiler buradaki ziyaretinin ardından ilçeye bağlı Yeniköy (Günde nu), Çayönü (Reşedara), Dilibi (Bakırzaye), Arı kaya (Petixiye) Çayönü Yeşiltepe Mezrası (Gola Masiya) Oyuktaş (Şikefte) ve Çaye Bızeziye köylerine geçti. Atalan'a partililerin yanı sıra YNK üyesi Havre Sileman da eşlik etti. Yaptığı ziyaretlerde HDP'ye destek isteyen Atalan ve beraberindekiler, yurttaşlar tarafından yoğun ile karşılandı.

HDP Milletvekili adayı Hasan Yağız ve beraberindeki partililer, Bayındırlık Mahallesi'nde bulunan esnafları ziyaret etti. Yağız ziyaretlerinde HDP'nin "Yeni yaşam" projesini anlatarak destek istedi.

Öte yandan HDP'ye kitlesel katılımlar da devam ediyor. Mamediyan Aşireti'nin önde gelen 3 ailesi HDP'nin merkezi seçim lokalini ziyaret ederek, törenle HDP'ye geçti. Yapılan saygı duruşunun ardından ailelerin önde gelenlerine partililer tarafından HDP rozeti takıldı.

SİİRT

HDP Siirt Milletvekili Adayı İsmail Aydın, Helenze Mahallesi'ni ziyaret etti. Aydın, görüştüğü Muhtar Faysal Aydın ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Aydın, HDP'nin Yeni Yaşam Projesi'nin tüm halklar ve inançların birlikte özgür yaşayacağı bir slogan olduğuna dikkat çekerek, 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek vermelerini istedi.

'30 YILLIK CHP'LİYİM, ARTIK HDP İÇİN ÇALIŞACAĞIM'

MERSİN

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat seçim çalışmaları kapsamında merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Adıyaman Besnililer Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Çok sayıda hemşerisinin katıldığı toplantı da konuşan Fırat, “Ben AKP’nin kurucu üyesiydim ve Erdoğan’dan sonra ikinci adamdım fakat kuruculuğunu yaptığım partide tek adam oluşmaya başladığını gördüğüm an hiç tereddüt etmeden istifa ettim. Şimdi sizlere bizi bekleyen tehlikeleri anlatmasam benim vicdanım rahat etmez” dedi. Fırat, Erdoğan’ın ülkeyi diktatör bir rejim ile yönetmek istediğini kaydetti.

Konuşmasının ardından hemşerilerinin sorularını yanıtlayan Fırat, seçim çalışmalarına devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.

Ardından Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi'nde düzenlenen halk toplantısına katılan Fırat, yurttaşlarla sohbet etti. Ziyarette konuşan bir yurttaş, 30 yıldır CHP'li olduğunu ve CHP'den başka bir partiye oy vermediğini belirterek, bu seçimlerde HDP'ye gönülden oy verip etrafındaki insanlarında oy vermesi için çalışacağını söyledi. Fırat, buradan Hakkârililer Derneğini ziyaret etti. Hakkârili yurttaşlar Fırat’ı yöresel kıyafetleriyle karşıladı. Fırat ardından ise düzenlenen şölene katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı şölende sık sık “Bizler HDP, bizler Meclise”, “Biji Serok Apo” ve “Yaşasın Hakların Kardeşliği” sloganları yükseldi. Şölende konuşan Fırat, “Roboski’de 34 gencimiz sizin verdiğiniz vergilerle alınan uçaklarla katledildi. Halkların barış, kardeşlik ve müreffeh bir yaşam içerisinde yaşaması için yeni bir yaşamı kurduklarını belirten Fırat,“Erdoğan’ı bu halklar Başkan yaptırmayacak” dedi.

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları seçim çalışmalarına son hız devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında HDP Ağrı milletvekili adaylarından Leyla Zana ve Mehmet Emin İlhan, Hamur ilçesine bağlı Buzhane, Hatun, Gültepe mahalleleri ile Seslidoğan, Aşağı Aladağ, Yukarı Aladağ, Yuvacık, Sarıbuğday, Adımova ve Kaynaklı köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde halkın sorunlarını dinleyen adaylar, devletin bu güne kadar Ağrı’ya hiçbir yatırım yapmadığını ve bununla da yetinmeyerek halktan çok şey aldığını vurguladı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Leyla Zana, “Biz sizden oy istemeye gelmedik. Çünkü biliyoruz ve inanıyoruz halkımız partisine sahip çıkacak. HDP bir şemsiyedir. Altında herkes kendini rahatça ifade etmektedir. Sistemin her yönü ile Kürtleri ezdiğini ve bu güne kadar Kürt halkının başarı sağlamaması için her şeyi denediğini vurgulayan bir diğer aday Mehmet Emin İlhan ise “Bu devlet bu güne kadar bize ve bizim gibi ezilmiş tüm kesimlere her oyunu oynamıştır. Biz 7 Haziran’da ezilen, yok sayılan ve ötekileştirilen kesimlerin ortak mücadelesi ile bu faşist barajı yıkarak 8 Haziran’da her kesim için yeni bir güne uyanacağız” dedi.

HDP adayları Berdan Öztürk ve Dirayet Taşdemir ise Tutak ilçesine bağlı köylere ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Türklerin yoğun olarak yaşadığı Gültepe, Bayındır, Sincan, Esmer, Aşağı Kulicik, Akyele, İsabet köylerinde muhtar ve kanaat önderleri ile bir araya gelen adaylar, Türk seçmenler tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı. HDP projesi ile Türk ve Kürt halkının bir araya geldiğini belirterek, yıllardır farklı partilere oy verdiklerini, bu sefer HDP’ye oy vereceklerini söyledi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde “Kobanê'nin Direniş Ruhuyla Yeni Bir Yaşamı İnşa" şiarıyla yarın HDP milletvekili adaylarının da katılımıyla yapılacak seçim mitingi için ilçede yaşayan yurttaşlara bildiri dağıtıldı. Davet bildirilerini DBP ve HDP yöneticileri ile belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi bildiri dağıttı. Seçim anons aracıyla ilçe merkezinde dağıtılan miting bildirilerine yurttaşların büyük ilgisi oldu.

'ERDOĞAN KARŞIMIZDA DURAMAYACAK'

ARDAHAN

Ardahan’da seçim çalışmaları Avrupa Alevi Konfederasyon Başkanı ve HDP İstanbul milletvekili adayı Turgut Öker’in katılımıyla Alevi yurttaşların yaşadığı Damal ilçesinde düzenlenen halk toplantısı ile devam etti. Damal Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen yemekli toplantıya, HDP Ardahan milletvekili adayları Arzu Moco ve Taşkın Aktaş ile yüzlerce kişi katıldı. Arzu Moco, Erenler dergahında dost sofrasını açanları selamlayarak, “Alevileri en iyi Kürtler, Kürtleri de en iyi Aleviler anlar” dedi.

Moco, seçim çalışmaları kapsamında Alevi bir dedenin kendisine Zöhre yıldızının doğduğunu söylediğini belirterek, “HDP zöhre yıldızıdır. Bugün o şans doğmuştur” dedi. HDP’nin tüm halkları bir arada topladığını ifade eden Moco, “Emin olun biz o kadar güçlüyüz ki bizler bir araya geldiğimiz, yan yana durduğumuz sürece hiçbir tiran, hiçbir zalim ve hiçbir Recep Tayyip Erdoğan karşımızda duramayacak” diye konuştu.

Adaylardan Taşkın Aktaş ise 7 Haziran seçimlerinin önemine değinerek, şunları aktardı: “Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim sürecinden geçiyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi alanlarda faşist iktidarını korumak için mitingler düzenliyor. Artık inancından ve kimliğinden dolayı ötekileştirilen ve ezilen halklar bir araya gelirse ülkeye barış, özgürlük ve demokrasi gelecek.”

Avrupalı Alevilerin selamlarını Damallı Alevilere ileterek konuşmasına başlayan Turgut Öker ise milletvekili olmayı seçim şanı için değil, yaşanan zulümlerin hesabını açıkça sormak için istediğini ifade etti. Ezilen halkların dillerini ve inançların yaşamaya hakları olduğunu belirten Öker, “Bizler dilimizi inancımızı yaşamayı hak ettik. Biz inancımızdan dolayı katledildik. Benim davam Alevi davasıdır. Türkiye’de dilinden dininden ötürü ötekileştirilenlerin ortak paydası HDP’dir. Bizim davamız hem insanlık davası hem de Alevi davasıdır” diye konuştu.

'KOBANÊ DİRENİŞİ OLMASAYDI KATLEDİLECEKTİK'

Pir Sultan’ın torunları olarak Alevi toplumundan oy değil zalime karşı birlikte mücadele etme teminatı istediğini aktaran Öker, “Bu Tayyip Yezidini 8 Haziran’da engelleyemezsek bütün Türkiye Kobanê olacak. Ezidiler, Süryaniler ve Kürtler o Erdoğan’ın para ve tank yollayarak beslediği IŞİD barbarlarına karşı Kürt gerillaları Kobanê’de direnmemiş olsaydı, onları Kobanê’de düşürmemiş olsaydı, biz Aleviler aynen Şengal’de, Çorum’da, Madımak’ta olduğu gibi diri diri katledilecektik” diye konuştu.

'HERKESİ İKNA ETMELİ; HDP ÇATISINDA BİRLEŞTİRMELİYİZ'

VAN

HDP tarafından Van’ın merkez Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe ve Düzyol mahallelerinde halk toplantıları gerçekleştirdi. HDP Milletvekili Adayı Selami Özyaşar ile HDP yöneticilerinin katıldığı Altıntepe Mahallesi’ndeki toplantıya çok sayıda yurttaş katıldı. Burada konuşan Özyaşar, halkın zaferinin yakın olduğunu belirterek, “Tabanımızın bulunduğu mahallelerden oy istemiyoruz. Artık her mahalleli yurttaşımız, bize daha önce oy vermemiş veya kararsız hatta zıt görüşlü insanımızı ikna etmeli ve herkesi bu seçimde HDP çatısı altında buluşturmalı. Çalışmaları seferberlik ruhu ile sahiplenmeli ve 7 Haziran’da bu ruhla halkın zaferini ilan etmeliyiz” dedi.

Merkez ilçe Edremit’te de HDP’nin seçim çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında fabrika, semt pazarları, işyeri ve ev ziyaretlerinin yanı sıra özgün kadın toplantıları da düzenleniyor. HDP Van milletvekili adayları Tuba Hezer ve Remzi Özgökçe’nin yanı sıra HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, HDP’ye destek olmak amacıyla çalışmalara katılan YNK’li parti yöneticisi Nızar Bani, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, HDP, DBP ve KJA aktivistleri halk buluşmalarına katıldı. Seçim çalışmalarına Edremit’te çimento fabrikasındaki işçileri ziyarette başlayan grup, fabrika idaresi ve çalışan memurları ziyaret ettikten sonra fabrika sahasında çalışan işçileri ziyaret etti. HDP’li milletvekili adayları Hezer ve Özgökçe yemek lokalinde işçilerle bir araya geldi. İşçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan adaylar, işçilerle yemek sırasına girip yemeklerini alarak sohbet etti. Yemekten sonra konuşan Tuğba Hezer, Türkiye’de işçi ve emekçi haklarına dönük geçmişten bu güne büyük hukuksuzlukların geliştirildiğini belirterek, HDP olarak öncelikli olarak iş hayatında iş verenden önce işçinin hakkını hukukunu savunabilecek bir siyasi görüşe sahip olduklarını söyledi.

Remzi Özgökçe ise yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi Türkiye’de işçiler dönük kapitalist sermayenin her zaman işçilere sömürü temelinde yaklaştığını söyledi. Ülkede yanlış gidişata “dur” demek için HDP’nin tüm kesimlerin tüm halkların umudu olduğunu belirten Özgökçe, işçilerden HDP’ye destek vermelerini istedi.

Fabrika ziyareti sonrasında HDP’li heyet Süphan Mahallesi’ndeki semt pazarını ziyaret etti. Alışveriş yapan halk ve esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılanan HDP adayları ve beraberindekiler, halkın ve esnafın sorunlarını dinledi. Semt pazarı ziyareti sonrası HDP milletvekili adayı Tuğba Hezer ve Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin mahallelerde düzenlenen özgün kadın toplantılarına katıldı.

'BARIŞ MECLİS'E GİRMEMİZLE GERÇEKLEŞEBİLİR'

HDP’li adaylar ve beraberindekiler son olarak Eminpaşa Mahallesi’ndeki büro açılışına katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı büro açılışında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye halkları açısından bir milat olduğunu belirtti. AKP’nin savaş çığırtkanlığı yaptığı bir süreçte barışın ancak HDP’nin gayrı hukuki yüzde 10 barajını aşarak Meclis’e girmesiyle gerçekleşebileceğini belirtti.

KARS

Kars'ta HDP milletvekili adayları, ilçe ve köylerde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerde konuşan HDP adayı Ayhan Bilgen, Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı'nın konumunu ile Vatikan'daki Papa ile karşılaştırdığını, oysa Papa'nın sadece dini bir lider değil, devlet başkanı olduğunu söyledi. Bilgen, ''Ruhban sınıfı ve Kilise'nin örgütlenme modeli İslam dünyası için bağlayıcı bir model gibi sunulmaz. Erdoğan, makam aracı tartışmasını özel uçak seviyesine çıkartarak çözüm süreci ile ilgili vahim pozisyonunu örtmeye çalışıyor. Çatışma çözümlerindeki sivil ve tarafsız izleme komisyonlarının görevini MİT'e yaptırmaya çalışan bir Cumhurbaşkanı var'' dedi. Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'a gelişini de değerlendiren Bilgen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kars'a gelme ihtiyacı duymayan Erdoğan'ın genel seçimler öncesi 2'nci kez gelmesinin de her şeyi ortaya koyduğunu belirtti.

Seçim çalışmalarını Sarıkamış'ta halkla birlikte devam eden bir diğer aday Şafak Özanli ise, gittiği her çalışmada halkın ısrarla demokratik çözüm sürecinin devam etmesi konusunda ısrarcı olduğunu dile getirdi. Özanli, ''Halk savaşın tekrar başlamasını, gerilla ve asker cenazelerinin artık hiç gelmemesini istiyor. Bizler de halkın bu çağrılarına kulak vereceğimizi belirtip çözüm ve müzakere sürecinin devam etmesi için her şeyimizi ortaya koyacağımızı belirtiyoruz. Bunun için de Halkların Demokratik Partisi'nin barajı aşması gerekiyor''dedi.

Digor ilçesi ve köylerinde seçim çalışmalarına devam eden HDP'nin Azeri adayı Önder Fidanboy ise, AKP'nin her fırsatta sağlıkta devrim yaptığını savunduğunu, ancak bunun inandırıcılığının olmadığını, her gün sağlık yetersizliklerinden dolay onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER