Katar da Kürdistan uçuşlarını durdurdu

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne uçuşlarını Bağdat'ın talebi üzerine askıya alan ülkelere Katar da katıldı... Ancak kendisi de Arap ülkelerinin ablukası altında olan Katar yasağa 'kısmen' uyacağını açıkladı.

Katar da Kürdistan uçuşlarını durdurdu
Bağdat yönetiminin bağımsızlık referandumuna misilleme olarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin hava sahasını kapatma kararına Katar da katıldı. Katar Havayolları, Irak’ın talebi üzerine 29 Eylül-1 Ekim arasındaki uçuşlarını durduracağını açıkladı.


Katar Havayolları dün Lübnan, Mısır ve Türkiye’den peşpeşe ‘Uçuşlar iptal’ açıklamaları gelirken, ‘hava sahası açık kaldığı sürece ve güvenlik sorunu olmadığı sürece’ Erbil uçuşlarını sürdüreceklerini duyurmuştu. Bu açıklama ‘Katar’ın uçuş yasağına itirazı’ olarak yorumlanmıştı.

TARİH ŞERHİ DÜŞTÜLER

Bugünse, şirketin internet sitesinden yapılan duyuruda Erbil ve Süleymaniye uçuşlarının 29 Eylül-1 Ekim arasında çift taraflı olarak durdurulduğu belirtildi.

Bağdat’ın uluslararası havayolu şirketlerinden talebi, Erbil ve Süleymaniye’deki uluslararası havalimanlarına yapılan uçuşların engellenmesini öngörüyor. Yasakla birlikte, IKBY’yi ziyaret etmek isteyenlerin Bağdat üzerinden seyahat etmesi gerekecek.

Katar’ın kendisi de, teröre destek verdiği gerekçesiyle Arap ülkelerinin ablukası altında. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER