Kerkük’teki saldırılarda 10 kişi öldü

Irak'ın Kerkük kentinde gerçekleşen silahlı saldırılarda 10 güvenlik görevlisi öldü, 4'ü yaralandı.

Kerkük’teki saldırılarda 10 kişi öldü

Bugün sabah saatlerinde Kerkük’e bağlı Tazeye yakınlarındaki bir polis kontrol noktasına yönelik gerçekleşen silahlı saldırıda, 5 askerin öldüğü belirtilirken, saldırganların polislere ait silah ve cephaneye el koyduğu bildirildi. 

İkinci saldırı ise Kerkük’e bağlı Riyaz beldesinde meydana geldi. Kimlikleri belirlenemeyen silahlı bir grubun beldedeki Irak Askeri merkezine yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 5 asker yaşamını yitirdi, 4'ü yaralandı.

Saldırıların sorumluğunu üstlenen olmazken Irak basını son aylarda yeniden aktif hale gelen El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti IŞİD'i işaret ediyor

Diğer yandan Irak Ordusunun operasyonları devam ediyor.  Irak Başbakanı Nuri Maliki, 14 Şubat'ta  Ramadi kentinde Askeri Operasyon Komuta Merkezini ziyaret ederek bölgedeki inşa çalışmaları için 100 milyar dinar (83 milyon dolar) yardım sözü verdi. Maliki ayrıca güvenlik güçlerinin hükümet yanlısı aşiret savaşçılarına eğitim vereceğini belirtti.

IŞİD’in Felluce ve Ramadi’nin bazı bölümlerinde kontrolü sağlamasının ardından, ordu büyük çapta operasyon başlatmış ve Ramadi’de kontrolü yeniden ele geçirmişti. Felluce kentindeki çatışmalar ise sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER