Baydemir: Herkesin bu değişimde bir oyu olsun!

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Karaköprü ve Haliliye’deki seçim büro açılışında “İnsanlık dünyanın dört bir yanından kendi köklerini öğrenmek için Urfa’ya gelecek.Urfa’ya akın akın turist gelecek” dedi.

Baydemir: Herkesin bu değişimde bir oyu olsun!
BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Karaköprü ve Haliliye’deki seçim büro açılışında “İnsanlık dünyanın dört bir yanından kendi köklerini öğrenmek için Urfa’ya gelecek.Urfa’ya akın akın turist gelecek” dedi. Ranta dönüşmüş arazinin zulüm olduğunu belirten Baydemir, “Herkesin bu değişimde bir oyu olsun” diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Osman Baydemir, Leyla Akça, Haliliye Eş Başkan adayları Halil Benek, Sema Aişeoğlu, Karaköprüeş başkan adayları Gülay Koca ve Serhat Erdem birlikte Haliliye Bağlarbaşı ve Karaköprü 35 Metrelik Yol Seçim Bürosu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Haliliye Eş Başkan adayı Bekir Benek, 30 yıldan bu yana köhnemiş olan sistemin 30 Mart’ta sona ereceğini belirtirken,eşbaşkan adayı Sema Aişeoğlu Arapça selamlama yaptı. Aişeoğlu, Urfa’nın artık tüm renklerinin bir bütün olduğunu belirterek, “Bu seçimden bütün kardeşliğin birleştiği seçimdir” dedi.

Kadınların ve gençlerin yoğun ilgisini gören Baydemir, “Urfa elbette bir Türkmen şehridir, Urfa elbette bir Arap şehridir, Urfa elbette bir Kürt şehridir. Çok dilli çok kimlikli çok inançlıdır. Bizim misyonunuz dillerimizle, kimliklerimizle, inançlarımızla kapılarımızı bütün dünyaya açmaktır” dedi. İnsanlığın dünyanın dört bir yanından kendi köklerini öğrenmek için Urfa’ya geleceğini belirten Baydemir, “Urfa’ya akın akın turist gelecek” dedi.

RANTA DÖNÜŞMÜŞ ARAZİ KENTE ZULÜMDÜR

Konut hakkının en temel bir insan hakkı olduğunu belirten Baydemir, “Pahalıya konut, ranta dönüşmüş arazi bu kente zulümdür” dedi. Planlamayla herkesin bütçesine göre konut sahibi olacağını belirten Baydemir, “Kentteki her kesimin bütçesine göre konut sahibi olacağı bir gelecek hayal olmaktan çıkacak, gerçek olacak. Gerçeğin ta kendisi olacak” dedi.

Baydemir, Urfa’nın barışa daha güçlü katılacağını ve öncülük edeceğini belirtirken kalabalık partililer “Urfa seninle gurur duyuyor”, “Ape Osman” şeklinde tezahüratta bulundu.

Ev ev, dükkandükkan dolaşıp çalışılmasını isteyen Baydemir, “Anneler tek tek ellerinizden öpüyorum. Bize süt verdiğiniz, inşallah biz bu süte layık olacağız, halkımızın yüzünü kara çıkarmayacağız” dedi.

Türkiye’nin ekilebilir tarım arazilerinin yüzde 5’inin Urfa’da olduğunu, 12 bin yıllık bir tarihi bulunduğunu, hidro elektrik santrallerinde üretilen elektriğin yüzde 26’sının Urfa’da üretildiğine dikkat çeken Baydemir, “Bu kentin köylerinde maalesef karaborsa dönemi gibi, tüp kuyrukları gibi elektrikleri kesiliyor. Zengin bu coğrafya, 48 ile mevsimlik tarım işçisi gönderiyor. Bu kadar zenginliğe rağmen bu yoksulluk zulümdür. Bu Urfa halkının kaderi değildir” diye konuştu.

URFA HAK ETTİĞİ YERİ ALMALI

Baydemir, 30 Mart seçimlerinin Urfa’nın hak ettiği yeri almasının, işsizlik sorunun çözmesinin, kendi dil, kültür ve inancı ile insanlık ailesi içinde yer almasının referandumu olduğunu söyledi. Baydemir, BDP olarak bu kentteki tüm inançların ve kimliklerin özgürce yaşam sürmesinin hizmetkarları olacaklarını söyledi.

“Urfa’da değişim inşallah olacak” diyen Baydemir, “Ama herkesin bu değişimde bir oyu olsun. Herkesin bir katkısı olsun. Sokağa çıktığında ben de değişime bir katkı sundum diyebilsin” şeklinde konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER