Urfa köyleri adayları kucakladı

BDP Urfa Belediye Başkan adayları köylerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerini kitlesel, davullu zurnalı karşılayan Urfalılara adaylar da "halka hizmet için adayız" mesajı verdi.

Urfa köyleri adayları kucakladı

BDP Urfa Belediye Başkan adayları köylerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerini kitlesel, davullu zurnalı karşılayan Urfalılara adaylar da "halka hizmet için adayız" mesajı verdi.

SİVEREK

Siverek'te Eş Başkan Adayı Sevinç İzol Karacadağ bölgesinde bulunan köyleri ziyaret ederken, diğer Eş Başkan Adayı Avukat Metin Özbadem ise Dicle Mahallesi'nde ki bir düğüne katıldıktan sonra Çîyayê Reş (Koyo Sîya) bölgesinde bulunan köyleri ziyaret etti. Ardından ilçede ki Dicle, Bağlar, Selimpınar ve Ayvanat mahallelerindeki toplantılara katılan Eş Başkan Adayları, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Adaylar, daha sonra Bağlar seçim bürosunda düzenlenen etkinliğe katıldılar.

HALFETİ

Halfeti Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Bayram ve beraberindeki partililer Yukarıgöklü (Gogan) beldesinde Şahin ailesini ziyaret aderek destek istedi. Ardından beldede ki Polo Mahallesi'nde gençler ile bir araya gelindi. Gençlerin sorunlarını dinleyen aday, çözüm önerilerini anlattı. Bayram, güzel yarınlar için tüm gençlerin çalışması gerektiğini belirtti. Daha Sonra Halfeti ilçesinde bağlı Gülacan ( Zaxper ) köyüne geçen BDP'liler, köylüler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Halfetili kadınlar ise, seçim çalışmaları kapsamında, Sütveren ( Helbeni ) köyünde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Daha Sonra Balaban ( Naaş ) köylüleri ile bir araya gelen kadınlar, BDP'nin kadına verdiği rol ve önemi anlattı.

BOZOVA

Bozova eş başkan adayları Zeynel Taş ve Fatma Doğan ise, Kayaözü köylüleri ve Yaylak belde halkıyla bir araya geldi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği adaylar, köylülerin sorunlarını dinleyip notlar aldı. Adaylar daha sonra ilçedeki merkezi seçim bürosunda düzenlenen meclis adayları tanıtım toplantısına katıldı.

EYYÜBİYE

Urfa merkez Eyyübiye ilçesi eş başkan adayları Şükrü Turgut ve Hedibe Ötünç, Özel Ürdün Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra Acemoğlu ailesinin taziyesini ziyaret eden adaylar, aileye taziye dileklerini iletti. Daha sonra Demirce köyüne geçen adaylar, köylüler tarafından ilgiyle karşılandı. Eyyübiye ilçesindeki seçim çalışmalarına katılan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise, eş başkan adayları ile birlikte Güzel Kuyu köylüleri ile bir araya geldi. Köylülerle sohbet eden Ayhan ve adaylar, köydeki sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Köylüler bugüne kadar tüm siyasi partilere oy verdiklerini, ancak sorunlarını çözmek için tek siyasetçinin adım atmadığını söyleyerek, bundan sonra BDP'ye çalışacaklarını ifade etti.

BAYDEMİR GİRÊSPÎ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Haliliye Belediye Başkan adayı Bekir Benek ile partililerle birlikte merkeze bağlı Aşağı Agrivan (Girêspî) köyüne gitti. Davullarla karşılanan Baydemir ve beraberindekileri Badıllı Aşireti ileri gelenlerinden Hacı Osman Badıllı da eşlik etti. Kadın ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği köyde, Baydemir çocuklara iyi bakılmasını istedi. Çocukların dillerini, kültürlerini öğrenmelerini isteyen Baydemir, “Bütün zahmeti çocuklarımız için çekiyoruz. Çocuklarımız yüzlerimizi ak çıkaracaktır” dedi.

Baydemir, köylülere “Buğday, mercimek, nohudun yeşermesi için yağmur ne ise, sizlerin oyları da özgürlük ve barış için yağmur gibidir” diyerek destek istedi.

Baydemir ve beraberindekiler daha sonra da Yengiçköyünde dam üstünde köylülere seslendi. Halkın hizmetkarı olmak için göreve talip olduklarını belirten Baydemir, EhmediXani’den alıntı yaparak, “Hepimiz kendi duvarımızın ustası olalım. Yaralarımızı kendi ellerimizle saralım” dedi.

Urfalıların pamuk, fındık toplamak için Karadeniz’e Marmara’ya, Çukurova’ya gitmek zorunda kaldığını belirten Baydemir, “Yoksulluk kaderimiz değildir. İnsan eliyle yazılan şeyler kader değildir. Allah’ın izniyle yoksulluk ve yoksunluğun kefenini 30 Mart’ta hep birlikte yırtacağız” diye konuştu.

Türkiye’deki hidro elektrik santrallerinde üretilen elektriğin yüzde 26’sının Urfa’da üretildiğine dikkat çeken Baydemir, bu elektriğin ülkenin batı yakasına dağıtıldığını ancak Urfa köylülerinin ise elektriksiz kaldığını söyledi.

Baydemir, hırsızlık ve haramın girmediği yere bereket gireceğini belirterek, tüm kaynakların eşit bir şekilde halka dağıtılacağını söyledi.

Baydemir 10 yıllık tecrübe ile yeraltı ve yer üstü hizmetleri getireceklerini bildirdi. Köylüler, Baydemir’e mırra ikram etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER