Iğdır'da BDP'ye toplu katılım töreni

BDP Belediye Eş Başkan adayları seçim bölgelerinde halkla buluşuyor. Ağrı, ilçe ve beldeleriyle, Batman, Kulp, Beytüşşebap ve Mazıdağı'nda adaylar halkın sorunlarını dinledi.

Iğdır'da BDP'ye toplu katılım töreni
 BDP Belediye Eş Başkan adayları seçim bölgelerinde halkla buluşuyor. Ağrı, ilçe ve beldeleriyle, Batman, Kulp, Beytüşşebap ve Mazıdağı'nda adaylar halkın sorunlarını dinledi. Iğdır'a bağlı Hoşhaber Beldesi'nde AKP'den BDP'ye toplu katılım töreni gerçekleştirildi. Beldenin ileri gelenleri olan Yusuf Karasu ile Nurettin Kargan beraberindeki heyet ile BDP'ye geçti.

AĞRI

BDP Ağrı Belediye Eş Başkan adaylarının seçim çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında Yavuz ve Kazımkarabekir mahallerinde organize edilen halk toplantılarına katılan Belediye Eş Başkan Adayı Mukaddes Kubilay'a BDP Ağrı İl Eş Başkanı Mensure Aslan ve BDP PM üyesi Metin Bingöl'de eşlik etti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Kubilay, her iki toplantıda halkın sorunlarını dinleyerek seçilmeleri durumunda halkın hak ettiği hizmetleri yapacaklarını söyledi.

DOĞUBAYAZIT

BDP Doğubayazıt Belediye Eş Başkan Adayları Rohat Özbay ve Delal Tekdemir seçim çalışmaları kapsamında mahallelerde halk toplantıları düzenliyor. Uluyol, Hürriyet ve İshak Paşa mahallelerinde gerçekleşen toplantılara katılan Özbay ve Tekdemir'e TUHAYD-DER yöneticileri eşlik etti. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantılarda 15 Şubat kınandı.

ARALIK

BDP Aralık İlçe Örgütü tarafından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Aralık'a bağlı Ortaköy köyünde gerçekleşen açılış törenine BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Iğdır Belediye Eşbaşkan adayları Şaziye Önder, Murat Yikit, BDP Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Cengiz Savaş, BDP Iğdır, il, ilçe ve belde yöneticileri katıldı.

HOŞHABER

Iğdır'a bağlı Hoşhaber Beldesi'nde AKP'den BDP'ye toplu katılım töreni gerçekleştirildi. Beldenin ileri gelenleri olan Yusuf Karasu ile Nurettin Kargan beraberindeki heyet ile BDP'ye geçti. BDP Hoşhaber Belde binası önünde gerçekleşen törene BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Iğdır Belediye Eş Başkan adayları Şaziye Önder, Murat Yikit ve BDP Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkan adayları Ali Çam, Nurcan Paran, BDP Iğdır il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi  katıldı. Törende konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, katılım gerçekleştiren beldenin ileri gelenlerinin anlamlı bir adım attığına dikkat çekerek, " Bugün beldemizin ileri gelen ailelerin vermiş olduğu bu karardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Aramıza hoş geldiniz diyorum. Arkadaşlarımızın vermiş oldukları kararın çok anlamlı olduğunu belirtmek istiyorum. Hem barış hem de seçim sürecinde birlik beraberliğin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. Ardından konuşan AKP eski Belde Belediye Başkanı Yusuf Karasu ise AKP'ye hizmet ederek yanlış bir yol izlediğini dile getirdi. Karasu, " 15 yıldır AKP'de siyaset yapıyordum. Kararımın yanlış olduğunu anladım. Ve partime katıldım. Bu günden itibaren ben ve ailem partiye destek sunacağız" dedi. Konuşmaların ardından BDP'ye katılanlara rozet takıldı.

BATMAN

"Öz Yönetimle Özgür Kimliğe" sloganıyla seçim kampanyasını südüren BDP Batman Belediye Eşbaşkan Adayları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir Kardeşlik Bölgesi'ndeki Gültepe mahallesi seçim lokalini şölenle açtı. Eşbaşkan Adayları Akel ve Özdemir'e aralarında, BDP PM üyeleri Nezir Gülcan ve Güntay Uzun, HDP İl Başkanı Mahmut Çiftçi, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, il ve merkez ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. "Biji Sarok Apo, "Şehit Namirin", "Batman sizinle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde alana giren adaylar coşkulu kitle ile birlikte halay çekti. Lokal açılışı programı demokrasi mücadelesinde hayatını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Akel, 'Kardeşlik Bölgesi'ndeki ikinci lokalin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, " Bu coğrafyada kadim halklarla birlike eşitlik, barış ve kardeşlik temelinde yaşamış bir halkız. Kürdistan'da yaşayan herkesin ortak sesine ihtiyaç duyanlarız. Kürt, Arap, Êzdi, Süryani, tüm etnik kimliklerin, barış ve demokrasiden yana olan tüm kesimlerin oylarına talibiz" dedi. Özdemir de 15 Şubat'ta Batman'daki polis saldırısını kınadı.

KULP

Kulp (Pasur) Belediye Eş Başkan Adayı Metin Dinar, seçim çalışmaları kapsamında köy ziyaretlerine devam etti. Seçim çalışmaları kapsamında Kulp'un Hevedan bölgesini ziyaret eden Dinar, Bağcılar (Hacana), Güleç (Savuşa), Düzce (Mileka), Akbulak (Kemika), Taşköprü (Goderne), Uygur (Havinge) ve Temira köylerinde halk tarafından coşkuyla karşılandı. Hevedan bölgesinin köylerinde tüm evlere BDP bayraklarının asılması dikkat çekti. BDP'li heyet gittikleri her köyde başta kadın ve gençler olmak üzere çok sayıda kişi tarafından karşılandı.

BEYTÜŞŞEBAP

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de, aralarında BDP Şırnak Milletvekilli Selma Irmak'ın da bulunduğu BDP'li heyet Taşarası köyünde karşılanarak konvoy halinde ilçeye giriş yapıldı. BDP Beytüşşebap İlçe Örgütü ile belediye ziyaretinin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde açılışı gerçekleştirilecek seçim irtibat bürosuna doğru yürüyüşe geçildi. Parti binası önünde biraraya gelen yüzlerce kişi "Şehid namirin" sloganları eşliğinde açılışı yapılacak seçim bürosuna geçti. Yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı. Daha sonra büronun açılışı gerçekleştirildi.

MAZIDAĞI

Mardin'in Mazıdağı Belediyesi eş başkan adayları Necla Yıldırım ve Ali Özkan seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki kurum ve esnafları ziyaret etti. Ziyaretler sırasında sıcak ilgiyle karşılanan eş başkanlar kurum ve esnafların sorunlarını dinledi. Ziyaretler sırasında konuşan Mazıdağı Belediyesi Eş Başkan adayı Necla Yıldırım, "Biz halkımızdan alacağımız destekle projelerimizi hayata geçireceğiz. Halkımızla birlikte kendi kendimizi yöneteceğiz "dedi. Eş başkan adayı Ali Özkan da kurum ve esnaf ziyaretlerinin seçim dönemiyle sınırlı kalmayacağını sürekli bu tür ziyaretlerin gerçekleşeceğini belirtti. / anf

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER