Önder: Herkes bu 40 günde gitmediği yerlere gitmelidir

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden HDP İstanbul adayları halkla buluştu. Büyükşehir Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kürtlerin büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldiini belirterek, "Bu emeğe, bu bedele vereceğimiz büyük bir borç var

Önder: Herkes bu 40 günde gitmediği yerlere gitmelidir
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden HDP İstanbul adayları halkla buluştu. Büyükşehir Adayı Sırrı Süreyya Önder, Kürtlerin büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldiini belirterek, "Bu emeğe, bu bedele vereceğimiz büyük bir borç var. Bu nedenle çok çalışacağız. Bize kalan son 40 gün, kadın arkadaşlarımızla, gençlerimizle daha önce gitmediğimiz yerlere gitmektir" dedi. Beykoz'da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Biz yeni ve umut veren bir partiyiz" diye konuştu. 

KÜÇÜKÇEKMECE

HDP İstanbul Büyükşehir Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, HDP Milletvekili Levent Tüzel ve HDP Küçükçekmece Belediye Eş Başkan adayları, Hatice Altınışık ve Nizamettin Öztürk Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde kahvaltılı halk buluşmasına katıldı. HDP Küçükçekmece Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Altınışık, kadınların mücadeleye katılımının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, Rojava devrimini kadınların yaptığına dikkat çekti. Kürtler ve aleviler el ele verdiğinde sistemin değişime karşı koyamayacağını dile getiren Altınışık, herkesi HDP'ye destek olmaya çağırdı. HDP Küçükçekmece Belediye Eş Başkan Adayı Nizamettin Öztürk de, "İstanbul'da haramilerin saltanatını birlikte yıkacağız. Türkali'nin söylediği gibi, 'Bekle bizi İstanbul'" diye konuştu.

ÖCALAN: YÜZDE 35'LERE KADAR OY ALABİLİRİZ

Öztürk'ün ardından söz alan HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder'in, " İmralı'dan Öcalan'ın selamını getirdim" diyerek konuşmasına başlaması üzerine, "Biji Serok Apo" sloganları yükseldi. Öcalan'ın, "Tüm toplumsal kesimlerle birlikte hareket edildiği zaman, İstanbul'da yüzde 35 almamak için hiçbir nedenimiz yok. İstanbul'da yüzde 35'lere kadar oy alabiliriz. Ben buradan bunu görebiliyorum. Siz göremiyorsanız o sizin sorununuz " diyerek mesaj gönderdiğini belirten Önder, "Küçükçekmece'de doğal ittifaklarımız var. Seçim için ittifaklarla çalışmak gerekiyor. Biz çalışmaya inanmalıyız. Buna inanmazsak, çalışmazsak, ilerde çocuklarımız, yoldaşlarımız bizden hesap sorar. Siz çok ciddi bedeller ödediniz. Hapishaneler, zindanlar, kardeşlerimizle dolduruldu. Bu emeğe, bu bedele vereceğimiz büyük bir borç, küçük bir çalışma var" dedi. Kürtlerin çok bedel ödediğini belirten Önder, "Biz bu ülkeye güneşi getireceğiz. Bu nedenle çok çalışacağız. Biz bu ülkeye özgürlüğü ve demokrasiyi getireceğiz. O zaman bize kalan son 40 gün, kadın arkadaşlarımızla, gençlerimizle daha önce gitmediğimiz yerlere gitmektir. An serkeftin an serkeftin" diyerek konuşmasını bitirdi.

HDP'NİN ÇILGIN PROJESİ YOK HALK YÖNETİMİ İDDİASI VAR

AKP hükümetimin ayakta kalabilmek için büyük bir kavga verdiğine vurgu yapan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise, "Başbakan her zaman Gezi olaylarını karalamaya çalışıyor. Yalanı ortaya çıkmasına rağmen yalanlarını sürdürüyor. Bir yandan da mecliste istediği yasaları çıkartıyor. İstediği savcıları istediği yerlere yerleştiriyor. Bu yolsuzluk belası çünkü hepsinin kapısına dayanmış durumda" dedi. Özgür bir ülke için bütün bir halkın harekete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Tüzel, hükümeti başa getirenlerin halka küfreden işadamları olduğunu söyledi. Uluslararası güçlerin Başbakan Erdoğan'a, "Gel bakalım ülkenin başına geç" dediğini ifade eden Tüzel, "Ama Başbakan duvara tosladı. Ne demokrasi sorununu çözdü ne ekonomiyi düzeltti. Biz yolsuzlukları yapanlardan hesabı soracağız. Bu düzenin yargıçları, savcıları, yolsuzlukları yapanları serbest bıraktı. HDP'nin çılgın projesi yok ama halkın ihtiyacı olan halk yönetimi iddiası var" diye konuştu. Konuşmaların ardından, kahvaltılı halk buluşması sona ererken yüzlerce kişi Mehmet Akif Seçim İrtibat bürosunun açılışına geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Önder, "Bunları başkan olarak seçmek de seçtirmek de hepimizin borcu. Arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Bu seçim halkların zaferi olacak. An serkeftin an serkeftin" diyerek açılışı gerçekleştirdi. Önder buradan Küçükçekmece'nin Kanarya mahallesinin seçim irtibat bürosunun açılışına geçti.

TUNCEL: ÇOK KİMLİKLİ POLİTİKA SADECE HDP'DE VAR

Öte yandan seçim çalışmaları kapsamında HDP'nin Beykoz'da düzenlediği dayanışma kahvaltısına ise HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel katıldı. ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi sözcüsü Naci Sönmez, BDP İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, ESP İl Yöneticisi Suat Çorlu ve HDP bölge yöneticilerinin de bulunduğu kahvaltıya, halkın ilgisi yoğundu. Kahvaltıda ilk olarak söz alan BDP Beykoz Belediyesi Eş Bbaşkan Adayı Birgül Hakan, erkek egemen sistemin sadece savaş ve yoksulluk ürettiğini dile getirdi. "Kadınların yönettiği, eşit olarak temsil edildiği bir toplumda barış ve kardeşlik içinde ortak yaşam olacak. Biz halkla birlikte iktidara talibiz, halkla birlikte yöneteceğiz" diye konuşan Hakan, "Beykoz kadınları, HDP'yi seçmeli ve şehrini yönetmeli" dedi. BDP Beykoz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Davut Demir ise, seçimlerde halkların desteğini beklediklerini dile getirdi. "Karşımızda iki tablo var. Birincisi; yenilenen halkın mücadelesi. İkincisi de; bu düzenin eskiyen, gittikçe daha fazla çürük ve dayanıksız hale gelen siyasi mekanizmasıdır" diyen ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, "İki gerçeğe baktığımızda, çok açık ki güçlü olan taraf biziz. Biz bugün memleketin resmine baktığımızda kendi gücümüzü görüyoruz. HDP'nin yeni gücünü görüyoruz" şeklinde konuştu.

Yüksekdağ'ın ardından söz alan HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, HDP'nin en büyük kazanımı eş başkanlık sistemi olduğunu söyledi. Meclis adaylarının yüzde 50'si kadın ve gençlerden oluştuğunu belirten Tuncel, Türkiye'nin çok kimlikli ve kültürlü politikasının sadece HDP'de var olduğunu kaydetti. Tuncel, "Biz yeni ve umut veren bir partiyiz. CHP, AKP'nin yerine oynamak için kendini sağda konuşlandırdı. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak diyoruz ki; halkımızın yeni bir alternatifi var" dedi. Tuncel, "Bize 'Deneyiminiz nerede?' diyenlere yanıtımız: Fatsa bizim deneyimimiz, Amed bizim deneyimimiz" diye konuştu. Kahvaltının ardından Tuncel, Çekmeköy'deki seçim irtibat bürolarının açılışına geçti. / anf

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER