Kremlin: Suriye için dörtlü zirve gündemimizde yok

Rusya: İdlib konusunda Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir zirve düşünmüyoruz. Sadece üçlü bir Rusya-İran-Türkiye zirvesi düşünüyoruz.

Kremlin: Suriye için dörtlü zirve gündemimizde yok
Rusya’dan yapılan açıklamada, şu an için İdlib konusunda Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir zirve üzerinde çalışılmadığı belirtildi. Kremlin, bunun yerine İran ve Türkiye’yle bir zirve üzerinde çalıştığını duyurdu.


Açıklama, Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’dan geldi. Peskov’a, 5 Mart’ya yapılması planlandığı belirtilen dörtlü zirve ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün “Sayın Macron, Merkel ve Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil Fakat en kötü ihtimalle 5 Mart’ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir” sözleri soruldu.

ERDOĞAN’LA PUTİN GÖRÜŞECEK Mİ?

Rus sözcü, Fransa ve Almanya’nın da katılacağı bir zirve için görüşmeler yapılmadığını, Rusya’nın sadece İran ve Türkiye ile bir İdlib zirvesi düşündüğünü söyledi. Peskov, Putin ile Erdoğan arasında olası bir toplantı için görüşmeler yapılmadığını da belirtti.

Söz konusu zirve, geçtiğimiz hafta Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i aramasının ardından gündeme gelmişti. Türkiye’de zirve için 5 Mart tarihi ortaya atılsa da, Rusya, İdlib’deki krize Fransa ile Almanya’nın da müdahil olmasının önünü açma ihtimali taşıyan bu öneriye temkinli yaklaşmıştı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER