Le Maire: Fransa DAİŞ'e karşı Suriye'ye müdahale etmeli

Fransa sağının önde gelen isimlerinden ve 2017 seçimlerinin favorilerinden olan Bruno Le Maire, ülkesinin Suriye’ye askeri müdahalesi için girişimde bulunulacağını duyurdu.

Le Maire: Fransa DAİŞ'e karşı Suriye'ye müdahale etmeli

Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy liderliğindeki Cumhuriyetçiler Partisi (les Républicains) milletvekili Bruno Le Maire, Fransa’nın Suriye’deki DAİŞ tehlikesine karşı askeri müdahalede bulunmasını istedi.

Fransa’nın Suriye’ye müdahalesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla olmasını isteyen Le Maire, askeri müdahale olmaması halinde ‘geç kalınabileceğini’ savundu.

Lübnan’daki kamplarda yaşayan Suriyeli Hıristiyan mültecileri ziyaret edecek olan Bruno Le Maire, Fransa’nın BM nezdinde girişimde bulunarak müdahaleye dair bir tasarı çıkartması gerektiğini kaydetti. Fransız milletvekili, BM kararıyla ‘DAİŞ’e karşı yasal güç kullanımının’ şart olduğunu dile getirdi.

Ülkesinin uluslararası bir konferansın da öncülüğünü yapmasını isteyen Le Maire, Ortadoğu’daki tüm ülkelerin katılacağı böylesi bir konferansın İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenebileceğini de belirtti.

Fransa halen uluslararası koalisyon dahilinde DAİŞ’e karşı Irak’taki bombardımanlarda yer alıyor, ancak Suriye’de müdahalede bulunmuyor.

Ülkesinin askeri olarak müdahalesini savunan Bruno Le Maire, Nicolas Sarkozy ile beraber 2017 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağın en güçlü adaylarından biri olarak biliniyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER