YPG-YPJ'nin kontrolündeki Tel Abyad'a geri dönüşler başladı

Tel Abyad'dan kaçarak Türkiye’ye gelen Rojavalılar, YPG-YPJ ve Burkan El Fırat güçlerinin ilçeyi önceki gün IŞİD’den kurtarmasıyla dönmeye başladı. Ayrıca Türkmenler YPG-YPJ’den baskı görmediklerini söyledi.

YPG-YPJ'nin kontrolündeki Tel Abyad'a geri dönüşler başladı

Urfa'nın Akçakale ilçesinin karşındaki Tel Abyad’da YPG-YPJ güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine binlerce Rojavalı Arap sınıra gelmişti. Tel Abyad’ın IŞİD’den kurtarılması ile geri dönüşler de başladı. Ancak, Tel Abyadlılar Akçakale Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla zorluk yaşıyor.

Suriyeli mültecilerin bir bölümü geri dönmek üzere Akçakale Sınır Kapısı’nda beklemeye başladılar.

Rojavalılar, gruplar halinde sınır kapısının yanındaki bir noktadan yeniden dönüyor. Yaklaşık 500 sivilin bugün geçtiği belirtildi.

İlçede,  YPG-YPJ ve Burkan El-Fırat güçleri de mayın ve patlayıcı temizliği yapıyor.

‘Türkiye’ye 500 Türkmen geldi’

Ayrıca, El Cezire’den Abdülkadir Konuksever’in haberine göre de Türkiye’ye gelişlerde azalma var.

Suriye Türkmen Meclisi üyesi Şükrü Muhammed Dede, “Biz Tel Abyad Türkmenlerindeniz. YPG’liler Tel Abyad çevresini kuşattıklarında Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının bombalamaya geleceklerini söylediler. Pek çok Türkmen toparlanıp Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 500 kişi” dedi.

‘YPG’lilerden baskı görmedik’

Dede, YPG-YPJ’lilerden de baskı görmediklerini Tel Abyad’da olanları dikkatle takip ettiklerini ve böyle devam ederse geri döneceklerini belirterek, “YPG’lilerden yazıldığı gibi herhangi bir sıkıntı görmedik. Ben IŞİD Tel Abyad’a ilk geldiği günden beri bir buçuk yıldır Akçakale’ye geldim. Türkmenlerin durumunu buradan kontrol ediyorum. Böyle devam ederse ben de döneceğim.”

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER