Ermenek duruşmasında bir kişi tutuklandı

Ermenek’te meydana gelen maden faciasında 18 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili duruşmada tutuksuz yargılanan Yavuz Özsoy'un da tutuklanmasına karar verildi.

Ermenek duruşmasında bir kişi tutuklandı

Ermenek’te meydana gelen maden faciasında 18 kişinin yaşamını yitirmesi ile ilgili duruşmada tutuksuz yargılanan Yavuz Özsoy'un da tutuklanmasına karar verildi. 

Ermenek'te görülen maden faciası duruşmasının üçüncü celsesi verilen aranın ardından sanık avukatlarının savunması ile başladı. Avukatların savunmalarına aileler tepki gösterirken, tepkiler karşısında mahkeme başkanı aileleri uyardı. 

Ardından savunmasına devam eden tutuklu sanık Abdullah Özbey'in avukatı, ailelerin haksız olduğunu belirterek, "Bu dünyanın bir de öte dünyası var. Sanıklara gösterilen tepki eziyettir. Ailelerin avukatlarının da savunmaları meslek etiğine aykırı" dedi. 

Sanık avukatı aynı zamanda müvekkilinin kazadan sonra yaptığı telefon görüşmelerine yer vererek, "Kazadan sonra müvekkilim Bakanlar ve Başbakan ile görüştü. İlgilendik, birlikteydik" dedi. Avukatın bu sözlerini ÇHD'li avukatlar, mahkeme heyeti üzerinde baskı kurulmak istendiği şeklinde yorumladılar. 

Suçun ve ihmalin maden sahibi işverene ait olduğunu belirten Özbey'in avukatı, "Faaliyeti durdurulan şirketin yeniden çalışmasına Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) izin vermişse, nedensellik bağı kopmuştur. Sondaj makinesinin alınmadığını öngörememiş olabilir" diyerek, Rödovansçı Cenne firması ve sahibi Özbey'in suç ve ihmalinin olmadığını iddia etti. Mağdur vekili ÇHD avukatlarından Gülşen Uzuner ise, "En büyük patron kimse en çok o sorumludur. Tercih ve talimat ondan gelir, sıralı olarak da devam eder" diyerek, kimsenin sorumluluktan kaçamayacağını belirtti. 

Sanık vekilleri iş cinayeti kavramının kullanılmasına da tepki gösterirken, "İş cinayeti deniyor sabahtan beri, böyle bir şey yok. Biz yasalara göre yargılanıyoruz. Ceza Kanunu'nda böyle bir suç yok" diyerek savunma yaptı. 

Ardından söz alan teknik nezaretçi Ali Kurt'un avukatı, kusurun müvekkiline yüklenilmek istendiğini belirterek, diğer sanıkları suçladı. 

Ardından savcılık makamı mütalaa vererek tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına ve daimi nezaretçi Yavuz Özsoy'un da yakalanarak tutuklanmasını talep etti. Ara karar için çekilen mahkeme heyeti Savcılığın talebini kabul etti. Dava 7 Temmuz tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER