ABD Başkanı Barack Obama'dan Ramazan mesajı

ABD Başkanı Barack Obama Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Obama yayımladığı mesajda: "Yeni hilal bize kutlu ramazan ayını getirirken, Michelle ve ben, ABD ve dünya genelindeki oruç tutarak ibadet eden Müslüman topluluklara en iyi dileklerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama'dan Ramazan mesajı
“Ramazan aileleri ve toplulukları iftar ve dualarla bir araya getiren ve Müslüman kültürleri ve toplulukların zenginliklerini gösteren bir aydır” diyen ABD Başkanı Obama, "Ramazan, merhamet, bağışlama, inancı güçlendirme ve sıkıntılara karşı sabretme zamanıdır. Bu bağışlama ayında, dünya üzerindeki Müslümanlar savaştan, açlıktan, yoksulluktan ve hastalıklardan etkilenenlere yardım elini uzatıyor" ifadelerini kullandı.

Yayımlanan mesajda Amerika’da yaşayan Müslümanların dinler arası etkinliklere katılarak ‘daha şanssız olanların’ ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olduğunu ve bunun anlayışı inşa ederek, insanlara Amerika’nın tek bir aile olduğunu hatırlattığını vurguladı. Amerika’nın dindar topluluklarının çeşitliliğinin ve vatanseverliğinin herkese güç verdiğinin altının çizildiği mesajda, özgürce ibadet etmenin ortak değerleri güçlendirdiği kaydedildi.

ABD Başkanı Obama mesajında aynı zamanda, ABD’deki Müslüman Amerikalıları geleneksel Beyaz Saray iftar yemeği için ağırlamayı dört gözle beklediğini ifade etti.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER