Demirtaş: AKP ve CHP Koalisyon Kurarsa Destek Veririz

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "AKP ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız" dedi..

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş koalisyon tartışmalarına ilişkin konuşarak, “Koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır, her partiye kapımız açıktır” dedi.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Koalisyon arayışlarında kapımızı çalan herkesle görüşebiliriz”

“Koalisyon görüşmeleri için resmi ve gayri resmi şimdiye kadar bir görüşmemiz olmamıştır, her partiye kapımız açıktır. Sayın Davutoğlu’nun artık seçim öncesi dili ve üslubunu terketmesi lazım. Bu dil seçimde Ak Parti’ye kaybettirmiştir.

“AK Parti ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan destek sunarız. Türkiye’nin önünü açacak bir hükümetin çıkacağına inanıyoruz.

“Koalisyon arayışlarına ilişkinde bir savaş ve çatışma hükümeti kurulamayacaktır. Kürt sorunu yoktur, diyenler yok alacaktır. Artık Türkiye’de savaş hükümetleri kurulamaz.

“Koalisyon arayışlarında kapımızı çalan herkesle görüşebiliriz. Biz AKP ile koalisyon kurmayacağız, ama diyelim ki, hükümet kurma görevi bize verildi, AKP’ye gider görüşürüz, bizi desteklemelerini isteriz.

“KCK’nin partimize yönelik düşüncelerini önemsiyoruz”

“Herkes seçim sonrasında görüş ve düşüncelerini dile getiriyor. Köşe yazarları da ne düşüncelerini dile getiriyor. Kürt sorunun da önemli bir aktör olan KCK yetkililerinin partimize yönelik düşüncelerini dile getirmesi önemsiyoruz. Bunları değerli buluyoruz. Ama kendi kararlarımızı yetkili kurullarımızda alırız.

“HDP’ye bizim kitlemize saldırıyorlar”

“Oylarımızı yükselttiğimiz bütün bölgelerde herkese yönelik daha kucaklayıcı ve mütevazi olacağız. Ama bizi katil olarak suçlayan dili kabul edemeyiz.

“Biri bunlara parmağını dokundursa kim yaptığına bakmadan HDP’ye bizim kitlemize saldırıyorlar. İstihbarat örgütleri de bu işi çözmez, o yüzden onlara saldırtıp bizim üzerimize salıyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER